Старши треньорът на Ботев Пловдив - Ферарио Спасов сподели очакванията си за предстоящия мач с Лудогорец.

"Използвахме паузата и работихме пълноценно и целенасочено с отбора. Срещаме отбора на Лудогорец, който се намира в много добра форма. Направихме анализ на това, което сме допуснали като грешки през изминалите мачове. Най-важното е момчетата да намерят концентрацията и себелюбието, за да желаят да излезем от това положение, в което се намираме.
Ние сме на 13-то място и не можем да си избираме мачовете, всеки мач трябва да го изиграем с голямо напрежение и всеотдайност, за да печелим точки, които нямаме в момента. Не сме обречени срещу Лудогорец и разполагаме с футболисти, с които можем да бъдем равностойни в този двубой.
Атакуващият стил на Ботев е носил успехи на отбора през годините, но специално тук трябва да сме малко по-внимателни в изискванията. Лудогорец обича да се надиграва с отборите и да използва свободните пространства, където да развият безспорните си качества", заяви Ферарио Спасов.

"Моментът е доста специфичен, аз казах в съблекалнята, че които са вътре в нея няма да ги деля на юноши и по-възрастни футболисти. Те всички са в отбора на Ботев и изискванията са еднакви към тях. На няколко пъти съм си задавал въпроса на колко години трябва да стане един футболист, за да влезе в мъжкия отбор. Щом тези момчета са част от първия отбор и тренират с него - аз разчитам на всеки един от тях. Младите футболисти показаха много добри качества. Но най-важно е, когато излязат на терена да покажат качествата си, че те са израснали в този клуб и го обичат и ще направят всичко възможно да дадат максимума от себе си във всеки един мач.", сподели той.

"Отборът без феновете не може да съществува и това е доказано през годините. Да, във футбола има победи и загуби, но много е важен начинът, по който се случва това. Публиката на Ботев е специфична с това, че тя е много силно привързана към отбора си. Ние сме длъжни във всеки мач да играем така, че те да са горди фенове на клуба", допълни Феро./БТА