През миналата година крилото на Лудогорец Елвис Ману се подвизаваше в китайската Суперлига. Приключението на бившия играч на Фейенорд, който наскоро реализира хеттрик във вратата на ЛАСК Линц в Лига Европа, разказа за лукса, който е изживял в Китай. Елвис Ману игра за Пекин Рене през миналата година.

Антон Узунов
99 снимки

„Трябва ли да кажа, че съм бил в Китай заради спортните си амбиции? Или за да дам тласък на кариерата си?, зададе си въпросите нидерландецът пред Voetbal International.

“Няма да лъжа за това. Разбира се, че първо погледнах финансовата страна. Не разбирам защо другите хора се притесняват да говорят за тези неща“, добави още той.

Елвис Ману сподели, че никога няма да забрави момента, когато получава първата си заплата в Китай: „Уау, това ме шокира. Това беше момент, в който си помисли: Затова правя всичко. Мога да живея спокойно през следващите години“, каза нидерландецът.

Като играч на Пекин Рене не му липсва нищо, а тренировъчният комплекс на тима разполага с отделна стая за всеки футболист.

„Приличаше на хотел. Имаш пропуск за влизане, разполагаш с рум сървис, голям плосък телевизор, огромен душ, готвачи. При целия този лукс, понякога си мислех: Просто ще играем футбол, нали?“, сподели Ману.

Нидерландецът изигра едва 12 двубоя за Пекин Рене, след което се присъедини към Лудогорец.