Помощник-треньорът на Лудогорец Станислав Генчев коментира вчерашното дерби на върха на efbet Лигата между „орлите“ и ЦСКА. Разградчани спечелиха с 1:0 и взеха аванс от шест точки в челото на класирането. Генчев коментира и изказването на треньор на "червените" Бруно Акрапович, който обяви, че тимът му е бил по-добрият на терена.
 
"Вчера бяхме по-добрият отбор. Съжалявам единствено, че не можахме да оползотворим головите си положения и да постигнем по-убедителна победа. Видя се, че разликата между класите на Лудогорец и ЦСКА е много голяма. Логично стигнахме до победата. През първото полувреме създадохме пет чисти голови положения, а през второто подходихме по-сигурно в защита. Знаехме, че ЦСКА е опасен при статични положения и контраатаки. Не допуснахме удар към нашата врата, което е много важно за дерби мач“, заяви Генчев за БНТ. 
 
„Акрапович е гледал друг мач явно. Няма нищо лошо, когато си загубил да кажеш: "Да, противникът беше по-добър и заслужено постигна победа". Това е част от шампионския манталитет, който липсва на Акрапович според мен“, обяви помощник-треньорът на Лудогорец.
 
„Психологически вече имаме голямо предимство спрямо ЦСКА. Загубата срещу Локо Пд беше инцидент, който знаехме, че няма да се повтори. Познаваме нашите възможности и класата, която притежава нашият отбор. Правим голяма крачка към нашата крайна цел. Не трябва обаче да се отпускаме нито за момент.“
 
„Вчера Дамбраускас показа на Акрапович как може да го матира с пешката. Правим първите крачки към реформа в Лудогорец. Нещата се развиват благоприятно. Всички трябва да работим и да сме отдадени на тази кауза", завърши Станислав Генчев.