Лудогорец постигна спокойна победа с 2:0 при домакинството на Берое в един от дербитата на 7-мия кръг в efbet Лига. Головете в срещата бяха дело на Клаудиу Кешеру и Сисиньо. Срещата беше прекъсната в 80-та минута временно поради проливнич дъжд, излял се над Разград. След около 15-минутна пауза срещата беше подновена, за да може да бъде официализиран и крайния резултат на "Хювефарма Арена". 

Антон Узунов
63 снимки

Началните 10 минути не предложиха никакви интересни положения пред двата тима, като единственото за отбелязване беше неточен удар на Козмин Моци. 

В 16-та минута дойде и първият добър шанс в срещата и той беше на сметката на гостите. След чудесна тройна комбинация между Алиун Фал, Гаюс Макоута и Еривалдо, последния се добра до стрелкова позиция и принуди Пламен Илиев да спасява.

Само две минути по-късно обаче "орлите" нанесоха своя удар, с първото си положение в срещата. След прекрасен индивидуален рейт на Каули Оливейра през центъра на терена, бразилецът преодоля трима противници, за да нагласи топката на левия крак на Клаудиу Кешеру, който разстреля Християн Василев за 1:0.

Само 5 минути още бяха необходими на за играчите на Павел Върба да удвоят аванса си. След бърза контраатака Доминик Янков пласира изящен извеждащ пас към Сисиньо, който безпроблемно прати топката покрай излезлия не особено добре страж на гостите Василев. 

До края на частта темпото на игра спадна, като момчетата на Димитър Димитров опитаха някои удари отдалеч, които обаче не завършиха с реални опасности пред Илиев. 

Втората част започна с огромен пропуск за "орлите". Доминик Янков получи великолепен пас по лявата тъчлиния от Кешеру. Българският атакуващ халф пое добре, навлезе в противниковото наказателно поле и надигра двама съперници, преди обаче да не успее да намери скобата на вратата на Християн Василев. 

В следващите минути двата тима продължиха да си разменят положение. Първо Каули Оливейра се оказа на добра стрелкова позиция, от която обаче не затрудни сериозно Василев. Минута по-късно резервата Октавио също имаше възможност след центриране, но ударът му беше твърде мек, за да преодолее Пламен Илиев. 

Постепенно темпото на срещата намаля, като около 70-та минута двубоят беше спрян за около минута поради токов удар на "Хювефарма Арена". 

Метереологичните условия над "Хювефарма Арена" обаче не се подобриха и около 80-та минута срещата беше прекъсната временно заради изсипващия се пороен дъжд. Около 15-20 минути по-късно срещата беше подновена. 

В оставащите 10 минути от срещата двата тима продължиха да се опитват да отбележат при всяка своя атака, въпреки наистина тежките условия за футбол в Разград. Така разградчани излязоха начело в класирането в efbet Лига с актив от 15 пункта, с една точка повече от днешния си съперник. 

Лудогорец - Берое 2:0

1:0 - Клаудиу Кешери (18)

2:0 - Сисиньо (23)

Ето и съставите на двата тима:

Лудогорец: Пламен Илиев, Оливие Вердон, Антон Недялков, Сисиньо, Козмин Моци, Стефан Баджи, Алекс Сантана, Бернард Текпетей, Доминик Янков, Каули Оливейра, Клаудиу Кешеру;

Берое: Християн Василев, Теди Мезаг, Александър Цветков, Стив Фуртадо, Гаюс Макоута, Георги Ангелов, Алиун Фал, Ибрахима Конте, Крум Стоянов, Еривалдо, Иван Минчев: