Аржентинският защитник Хуан Крус Комар е отказал предложената оферта от българския шампион Лудогорец, което е създало нови проблеми за клуба му Тайерес (Кордоба), пише сайтът lmdiario.com.ar.

Според същото издание, офертата от Лудогорец към клуба му била за 3 милиона долара. Комар обаче е отказал предложението и предпочита да продължи кариерата си в Росарио Сентрал.

Според журналиста Адриано Савали и публикацията в туитър-профира му, "Лудогорец е направил оферта за откупуване на 100 процента от правата на играча плюс още 1 милион долара бонус за изигран брой мачове в рамките на първите две години. И след като е изслушал тази опция, приоритетът на защитника не се е променил, а именно да играе в Росарио Сентрал".

Тайерес се опитва да го принуди да поеме към България, тъй като така поне ще изкарат сигурни пари. Футболистът обаче не иска и да чуе, тренира с Росарио Сентрал и се надява този клуб да реши проблема му.

Според изданието, актуалният клуб на Хуан Комар няма много инструменти да го принуди да поеме към България. Но пък Росарио Сентрал няма парите да плати и половината от трансферната стойност на футболиста. От Росарио предлагат наем, което е отхвърлено от Тайерес, или като втора опция размяна на Комар с двама играчи - ляв бранител и полузащитник. Но и този вариант не е никак предпочитан от Тайерес.