Неочаквана подкрепа получи Лудогорец, докато шефовете на клуба се опитват да се разберат с Валдас Дамбраускас за сумата, която той ще прибере на изпроводяк. Според хърватското издание Novilist.hr литовският директор на Хайдук Сплит Миндаугас Николкичиус възнамерява да назначи Дамбраускас начело на един от двата гранда в страната, световен вицешампион.

В момента начело на „билите“ е шведът Йенс Густафсон. Отборът му обаче не се представя добре, като в момента заема 4-тото място в първенството зад Риека, Динамо Загреб и Осиек. Отделно от това отборът отпадна от Лигата на конференциите от казахстанския Тобол. Според хърватската медия Густафсон със сигурност няма да се задържи още дълго на поста, така че колкото по-скоро Дамбраускас скъса с Лудогорец, толкова по-бързо той ще може да подпише с Хайдук Сплит, ако приеме предложението им.

Иначе Миндаугас Николкичиус е спортен директор на Хайдук Сплит, а преди това именно той привлече Валдас Дамбраускас в друг хърватски тим – Горица. Заради добрите резултати на скромния тим Николкичиус бе привлечен от Хайдук, а Дамбраускас – от Лудогорец. Сега двамата могат отново да заработят заедно и Валдас да стане треньор на българския национал Кристиан Димитров.