Левски ще се опита да привлече крилото на Лудогорец Светослав Ковачев. "Сините" нямат финансовите ресурси да вземат играча през зимата, но се надяват, че ще могат да го доведат на "Герена" през лятото. Тогава 22-годишният флангови нападател вече ще е свободен агент, защото договорът му с разградчани изтича с края на сезона.

"Орлите" вече отправиха предложение към Ковачев да удължи контракта си, но той го отказа. Интерес към него има от руски клуб, както и от балканска държава, но от Лудогорец засега не го пускат.

Ковачев дебютира за "орлите" още през сезон 2015/16. След това все бе между мъжкия и дублиращия състав, докато от клуба не започнаха да го преотстъпват. Младокът изкара кампанията 2018/19 под наем в Дунав. За русенци той бе на терена в 27 шампионатни срещи, в които се разписа 5 пъти. През есента на сезон 2019/20 Ковачев носи екипа на Етър, като за "болярите" участва в 19 шампионатни двубоя, без да се разпише.

След това крилото акостира в Арда Кърджали, като през пролетта на 2020-а бе на терена в 9 мача за първенство, в които вкара два гола. През миналата есен Ковачев бе основен играч на кърджалийци - реализира 3 попадения в 15 срещи в елита. Треньорът Николай Киров заяви желанието си да го задържи, но двата клуба не достигнаха до договорка.

​Интерес към Ковачев проявява още ЦСКА 1948, така че предстои да разберем какво точно е бъдещето на таланта.