Спечелената 12-а поредна шампионска титла осигури на Лудогорец участие в квалификационните кръгове на Шампионската лига. „Орлите“ ще започнат от първия кръг на пресявките.

Първият съперник на разградчани ще стане ясен на 20 юни, когато ще бъде изтеглен жребият в централата на УЕФА в Нион. Първият мач на Лудогорец в квалификационните кръгове ще бъде на 11 или 12 юли.

Дългогодишното успешно представяне на разградчани в Европа и донесе коефициент от 21,000 точки. С него „орлите“ ще бъдат поставени в първия квалификационен кръг, а дори и във втория.

Вече е ясно разпределението на отборите на поставени и непоставени за първия кръг от пресявките на Шампионската лига. Сред най-сериозните варианти за съперник на Лудогорец може да се отделят полският шампион Ракув (Честонхова), румънският Фарул (Констанца), грузинският Динамо (Тбилиси) и шведският Хекен. Сред непоставените е и кошмарът на Левски в Европа от миналия сезон Хамрун Спартанс.

Потенциалните съперници на Лудогорец:

Линкълн Ред Импс (Гибралтар), Клаксвик (Фарьорски острови), Динамо Тбилиси (Грузия), Ракув Честонхова (Полша), Партизани Тирана (Албания), Хекен (Швеция), Фарул Констанца (Румъния), Валмейрас (Латвия), Балкани (Косово), Ларне (Северна Ирландия), Урарту (Армения), Хамрун Спартанс (Малта), Суифт Есперанж (Люксембург) и един измежду Будучност Подгорица (Черна гора), Брейдаблик (Исландия), Тре Пене (Сан Марино) и Атлетик Клуб д`Ескалдес (Андора)