Стражът Серджио Падт може да завърши преминаване си от Грьонинген в Лудогорец още до края на зимния трансферен прозорец в България.

„Все още има шанс трансферът ми в Лудогорец да стане още сега. Трансферният пазар в България е отворен малко по-дълго. Сега всичко зависи от Грьонинген какво ще се случи по-нататък. Ръководството трябва да реши дали офертата на Лудогорец е достатъчно добра, за да ме пусне сега. Нямам влияние върху това и не знам нищо повече. Не знам каква е сумата, която Грьонинген иска. Нямам идея каква трансферна сума искат за мен“, заяви той пред ESPN.

30-годишният вратар има предварителен контракт с "орлите", който влиза в сила от лятото, но ако двата клуба си стиснат ръцете, Падт може да премине в Разград още сега.

Наставникът на Грьонинген Дани Буйс коментира ситуацията: „Моята позиция е много проста: разбира се, надявам се Падт да завърши сезона с нас, но ако е необходимо за финансовото състояние на клуба, тогава аз ще приема това решение като треньор.“

Техническият директор на Грьонинген Марк-Ян Фледерус допълни: „Снощи ни се обадиха от Лудогорец. В този момент казах, че не искаме да преговаряме. Интересува ни само, ако има официална оферта. След това трябва да го обсъдим вътрешно. Може би Серджио ще играе за нас и през уикенда и след това ще видим какво ще се случи. Цялата информация трябва да е поставена на масата. Трябва да помислим от всички гледни точки - финансови и спортни.“


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.