Бившият играч на ЦСКА и Лудогорец Иван Стоянов сподели своите виждания преди дербито между двата отбора за Купата на България. Според него Левски и ЦСКА трябва да се стремят да настигнат "орлите", вместо помежду си да си пречат.

"Неведнъж съм казвал, че Любо Пенев е един от най-добрите треньори в България. Много неща при "червените" ще се променят, не само схемата. Отборът ще играе с повече желание, ще изглежда по-футболно. Сигурен съм, че в първия мач на "Армията" Любо ще се хвърли за победа и ще иска да не му вкарат гол. Това е турнирен мач", заяви той.

"Лудогорец също е нов. Хайде, не целият състав, но повече от половината. И там върви преструктуриране. Но те имат голяма преднина в първенството, трудно някой ще ги спре за десетата титла. Това не е случайно", казва Стоянов.

"Проблемът на футбола ни е, че всеки гледа в канчето на другия. Вместо ЦСКА и Левски да настигат Лудогорец, те си пречат взаимно и гледат кой съдия на кого е помогнал. А по-хубаво би било да развиват школите и отборите си", убеден е офанзивният футболисти.

"Не съм работил лично с Ясен Петров, но е добър треньор. В националния отбор обаче е много трудно, някакъв ад. Там е много фина настройка, защото се виждат веднъж на 2-3 месеца. Нека му дадем време и да направим така, че повече българи и по-малко чужденци да играят в първенството", завърши 37-годишният състезател./Мач телеграф