Футболистът на Лудогорец Клаудиу Кешеру е Спортист на годината на община Разград за 2019 година. Това съобщи главният експерт по спорт в общината Валери Бойчев. Класирането е извършено от седемчленна комисия, съставена от журналисти и спортни експерти.

Предложенията за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор в индивидуалните и най-добър треньор в колективните спортове са направени от спортните клубове, развиващи дейност на територията на общината.

Подгласници на победителя в традиционната десетка на Разград са шахматистът гросмайстор Ивайло Енчев от шахматен клуб "Абритус" и състезателката по борба Фатме Шабан от СКБ Лютви Ахмедов. На четвърта позиция е лекоатлетката Димана Йорданова, пети е класирана Виктория Василева от клуб Спорт атлетик, а шести е Лъчезар Вълчев от спортен клуб по лека атлетика Лудогорец.

В десетката на най-добрите спортисти на Разград се нареждат още шахматистът Момчил Николов, колоездачът Мирослав Минчев, състезателят по стрелба с лък Боян Бонев и Николай Станчев от спортен клуб по колоездене Спринт.

Безапелационно за най-добър отбор на годината е избран футболният Лудогорец. За най-добър треньор в колективните спортове е определен Тодор Живондов, а треньор номер 1 в индивидуалните спортове е Дениз Хамид от СКБ Лютви Ахмедов.

За най-перспективен млад състезател е избран 14-годишният лекоатлет Лъчезар Вълчев. Церемонията по награждаването на призьорите в класацията Спортист на годината на община Разград за 2019 година ще бъде на 10 декември.