Апоел Беер Шева ще преследва до дупка Мавис Чибота. Това призна лично треньорът на тима Йоси Абукасис пред медиите в Израел, след като разкри част от намеренията си за подсилване на отбора в паузата. В последната среща тимът направи 1:1 с Макаби Хайфа, а на 25 януари ще поднови първенството с мач срещу Макаби Тел Авив. Тимът се намира на 4-о място в класирането в момента, но има амбиции да завърши поне на второто, от което го делят три точки.
 
Йоси Абукасис обяви, че има нужда от подсилване на атаката и бе категоричен, че избор номер 1 за ново попълнение е именно Мавис Чибота. В момента обаче двете страни са далеч една от друга. Израелците смятат, че ще успеят все пак да се спазарят с Лудогорец, но Чибота имал прекалено високи финансови изисквания. От Апоел се надяват, че той ще промени мнението си, за да си гарантира титулярното място. А това ще стане по-трудно в Разград.
 
Мавис беше привлечен в Разград с много надежди, но на този етап не успява да опрадвае доверието. Не е тайна, че шампионите с лека ръка ще се разделят с Чибота, ако успеят да избият част от инвестициите си в него. Интерес към Чибота проявяваше и друг отбор от Израел - Бейтар. "Жълто-черните" от Йерусалим обаче бързо се отказаха от него именно по тази причина - високите му финансови параметри на личните условия, както и парите, които му търсят от Лудогорец./Мач Телеграф