Валдас Дамбраускас е сред треньорите, водили Лудогорец, които си тръгват след сравнително висока успеваемост при спечелените точки.

Литовецът води тима в 37 срещи във всички турнири, макар че в известна част от тях той бе болен от коронавирус и не бе начело на „орлите“. В тях разградчани записаха 25 победи, пет равенства и седем загуби или средно по 2,1 точки на среща. Най-добри показатели в това отношение има първият наставник на Лудогорец в елита – Ивайло Петев. Коефициентът е 2,23 точки на мач, но трябва да се има предвид, че той изигра само три мача в евротурнирите с Динамо Загреб, а именно този тип срещи свалят успеваемостта на различните треньори. Димитър Димитров е на второ място по заработени точки на мач – 2,19. Те са постигнати от 31 победи, само 6 загуби и 10 равенства. При Херо обаче е най-балансирано съчетанието между успеваемост в първенство и турнирите. Той стана шампион с рекордна разлика и в същото време излезе от много трудна група в Лига Европа с водения от Нагелсман Хофенхайм, Брага и пълния със звезди Истанбул Б.

Тройката, съгласно цифрите, се допълва от бразилския корифей Паоло Аутуори – 2,17 точки на мач. Бившият треньор на поне 10 от водещите бразилски тимове има 16 победи в 26 срещи и едва 4 поражения. Интересно е, че и тук уволнението като с Дамбраускас става около мач с Левски. Литовецът обаче не води тима срещу „сините“, докато Аутуори бе уточнил напускането си, но бе начело на разградчани при успеха с 2:1 над Левски на 20 октомври 2018 година. Интересно е, че Аутуори, подобно да друг бивш треньор на разградчани – Павел Върба, прави фурор в момента. Чехът влезе в групите на Лига Европа и със Спарта Прага и преди три дни победи Рейнджърс. Аутуори пък през седмицата се класира за финала на Копа Судамерикана с Атлетико Паранаезе.

На другия полюс по успеваемост са португалецът Бруно Рибейро и Едуард Ераносян. Рибейро води тима само в 7 мача, като загуби четири от тях, а в това число записа загуба и от Милсами Орхей. Той има по 1,00 точки на среща, докато Едо е значително по-добре – 1,66, които са резултат на 5 победи, 5 равенства и 2 поражения.

Критериите на Лудогорец са високи и съвсем логично провалите в евротурнирите не се прощават. В много от случаите причината за уволнението е представянето в турнирите, макар че актът на раздялата може да е свързан и с мач от първенството. Сега Дамбраускас бе махнат след двубоя с Цървена звезда. За Павел Върба последен мач бе поражението от Антверпен, а Стойчо Стоев с Партизан.