Най-големият талант на Лудогорец - Доминик Янков, може да стане национал на Канада. Със силното си представяне от началото на сезона 20-годишният плеймейкър е попаднал в плановете на селекционера на "кленовите листа" - Джон Хердман. 

Янков е роден в Торонто и именно там започва с футбола в школата на Пауър. От 2013 до 2016 е част от академията на английския Съндърланд преди да бъде привлечен в Лудогорец. 

Канада има да играе мачове от световните квалификации с Бермуда и Каймановите острови. 

В момента талантливият играч е пред дилема, като не крие, че ще избере тази мъжка формация, която първа му изпрати повиквателна. 

Халфът на Лудогорец е играл за представителните отбори на България във възрастови групи до 17, до 19 и до 21 години, въпреки че през това време получава няколко повиквателни за „кленовите листа“. 

За ФИФА не важат мачовете за младежките и юношеските отбори. Това означава, че ако Доминик Янков бъде поканен да играе за Канада, пред него няма да има пречки да играе за държавата, в която е роден.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.