Атакуващият халф на Лудогорец Каули Оливейра разказа за първите си стъпки във футбола и трудното начало в Германия. Бразилецът пристига в страната, когато е едва на 11 години и преминава трудният път до Първа Бундеслига. Той сподели пред futebolnaveia.com.br и за първите си дни в Лудогорец и отбеляза какво му харесва в Лудогорец и България.

29 снимки

„Когато пристигнах в Германия започнах да тренирам в малък отбор от града и имахме само по две занимания в седмицата. Останах там известно време, докато майка ми един ден не попита треньора дали не знае някой по-добър отбор, в който да тренирам, защото знаеше, че искам много да стана футболист. След това моят треньор ме изпрати на проби в близък град до нашия. Харесаха ме и останах две години в този отбор. Започнах да ставам все по-добър и тренирахме четири пъти в седмицата с добри треньори. Този тим имаше добра връзка с Кьолн. Имаше пробо, които правеха. Скоро след това ми се обадиха, издържах теста и ме взеха. Играх във възрастовите групи до 19 години“, припомни си Каули.

Бразилецът сподели, че винаги мечтата му е да играе в Бундеслигата. След като се състезава в по-долните нива на немския футбол, Оливейра сбъдва мечтата си и играе на най-високото ниво с екипа на Падерборн.

„Пристигнах в Разград и трябваше да се адаптирам към нова страна и футбол. Но в тима има много бразилци и беше много лесно да свикна с обстановката. Футболът, който практикуваме също съответства на моят стил на игра. Лудогорец е най-добрият отбор в България и през последните девет години е шампион на страната. Когато дойдох, тимът беше в елиминациите на Лига Европа и се изправи срещу Интер. Вкарах гол във вратата на „нерадзурите“, добави още той.

Каули бе попитан за адаптацията му в Европа и сподели, че в Германия началото му е било много трудно. „Това беше най-трудният ми период от живота ми, но ми помогна да стана това, което съм днес. Що се отнася до храната, не чувствам голяма разлика, защото вкъщи си приготвям бразислки ястия. Но човек се научава да яде различни ястия. В България пристигнах наскоро и забелязвам, че е по-топла страна, отколкото Германия и тук има ниво, подобно на това там по отношение на организацията“, каза Оливейра.