Един от най-големите любимци на публиката на Лудогорец Козмин Моци взе отношение по случващото се с националния отбор на родината си Румъния. Селекционерът на северните ни съседи Козмин Контра е подложен на унищожителна критика и има призиви за оставката му особено след снощния мач с Фарьорските острови.

В него румънците успяха да надделеят с 3:0, но бяха на косъм от резила, защото до 75-та минута резултатът беше 0:0. И въпреки че Моци вече почти не попада в плановете на Контра и за тези евроквалификации има само един мач - именно срещу Фарьорите, но в Букурещ - той се изказа в защита на селекционера и призова да му бъде дадено време.

"Наясно съм, че няма треньор, който да не бъде критикуван, щом е начело на националния отбор. Но според мен Контра трябва да бъде оставен да си свърши работата, има още няколко мача до края на квалифиакциите и може да успее да свърши работата си и да ни класира."

"Мисля, че напоследък се представяме добре, имаме силни мачове, като изключим само едно полувреме срещу Испания. Трябва да имаме повече доверие и търпение към треньорите на националния отбор. Но ние румънците сме такива, винаги критикуваме, а трябва да оставим човека да работи."

"Козмин Контра успява да ни мотивира на тренировките, на мачовете, води дискусии с нас и затова трябва да получи шанса си. Аз го уважавам още от времето, в което беше футболист и за мен той трябва да бъде оставен да работи", заяви Моци.