Последователната политика, която Лудогорец следва относно развитието на своите таланти, започва да дава резултат. Доказателство за това е представянето на Лудогорец 2 във Втора лига. "Орлите" се борят за челните места, като любопитното е, че отборът изцяло е съставен от кадри от ДЮШ на клуба, които са на 17, 18 и 19 години. Лудогорец 2 е може би единственият отбор в съвременната история, който играе само с юноши във Втора Лига... 

Всяко нещо по реда си. Във футбола има закономерност...

Въпреки всички перипетии през годините Лудогорец не се отклони от начертания план.  

Собствениците на клуба - Кирил и Георги Домусчиеви, инвестираха 10-15 милиона лева в тренировъчна база в Разград, която спокойно може да кажем, че е най-модерната на Балканите. По този начин осигуриха всички необходими условия за развитието на подрастващото поколение - множество терени с естествено покритие и осветление, екипировка, пансион, фитнес, възстановителен център и т.н.

Официален сайт на Лудогорец - www.ludogorets.com
37 снимки

И нещо много важно. Въпреки огромните инвестиции в материалната база и стадиона, ръководството на Лудогорец очевидно е стигнало до извода, че това не е достатъчно. Добрите условия са в основата, но на футболистите трябва да им се дава шанс за изява.

Второто ключово решение на "орлите" бе създаването на Лудогорец 2, който се състезава във Втора Лига. След кратко колебание, "зелените" бързо стигнаха до извода, че може след време да осребят инвестициите, при положение че залагат само на собствените си юноши. Последва и Лудогорец 3, който играе в Трета Лига. 

Лудогорец е единственият клуб от efbet Лига с дублиращ отбор.

Със създаването на Лудогорец 2 и Лудогорец 3 българският шампион направи огромен скок в своето развитие. Сериозна инвестиция, която си заслужава. По този начин шампионите осигуриха пристан на поне 40 юноши на клуба, които получават шанс да играят в мъжкия футбол. И вместо да бъдат преотстъпвани по всички точки на България, те са под пряко наблюдение и се развиват при добри условия.  

Янтра Габрово
57 снимки

През тази година Лудогорец 2 неусетно се превърна в новата голяма страст на феновете в Разград. Не толкова заради добрите резултати, а заради футбола, който талантите демонстрират, независимо че предвид крехката си възраст нямат необходимият опит.  Контролът над топката, агресията и скоростните атаки по крилата радват окото на феновете.

Неслучайно домакинските мачове на "орлите" във Втора Лига са доста посещавани, като юношите се радват на сериозна подкрепа от страна на привържениците. На фона на играта на Лудогорец 2, няма да сбъркаме, ако кажем, че в момента младите "орли" играят по-атрактивен футбол от представителния отбор на Лудогорец. Има мачове на Лудогорец 2, които са по-посетени от тези на първия отбор.

Талантите на "орлите" може да се похвалят, че са един от най-резултатните отбори във Втора лига. Димитър Митков, който получава шанс за изява и в първия отбор, пък е водач до този момент сред голмайсторите. 

Доминик Янков вече проби в Лудогорец. Димитър Митков пък дава сериозна заявка. "Орлите" определено разполагат с доста таланти. Едно е сигурно - без много високопарни слова как българският футбол трябва да създава и налага юноши, с инвестициите, отношението и действията си Лудогорец ясно демонстрира, че е обърнат към своите кадри.