Отборите на Лудогорец и германския Гройтер Фюрт не успяха да излъчат победител в нестандартна контрола. Мачът, който се игра в две полувремена от по шейсет минути, завърши при резултат 1:1.

Футболистите на Анте Шимунджа поведоха още преди да е изтекла и една минута от срещата, а точен за българския шампион бе Бърнард Текпетей. Голът за втородвизионния германски тим вкара Юнг в края на първото полувреме.

Гол на Гройтер Фюрт бе отменен заради засада, а попадение на разградчани заради фал в нападение на Пиерос Сотириу.

В заключителните минути на срещата главният рефер получи тежък удар в главата, след като се сблъсъка с играч на Гройтер Фюрт. След лекарска помощ, оказана от медицинските екипи на двата тима, съдията не успя да продължи срещата и бе заменен от един от асистентите си.

В първата си контрола на австрийска земя шампионът на България победи с 1:0 местния БВ Линц. Следващата проверка за Лудогорец е в събота срещу унгарския гранд Ференцварош.

Антон Узунов
25 снимки

Двубоят започна отлично за българския шампион, който успя ад поведе в резултата още преди да е изтекла и първата минута. Германският тим изгуби топката в центъра на терена, което позволи на Лудогорец да организира контраатака. Текпетей бе изведен по дясното крило, напредна добре в пеналта и с удар по диагонала с десния крак, откри в полза на българския отбор.

В 7-ата минута Доминик Янков бе много близо до удвояване на резултата. Той получи отляво по нападението на Лудогорец, преодоля защитник на Гройтер Гюрт и стигна до границата на наказателното поле откъдето стреля с десния крак, но стражът на противника успя да избие. Малко след това Текпетей също обстрелва вратата на германците, но този път неточно и топката излезе в аут.

Следващото положение пред вратата на Гройтер Фюрт бе създадено от Матиас Тисера. Той бе изведен много добре по лявото крило, навлезе дълбоко в половината на противника и стреля, но изстрелът му бе блокиран от защитник и коженото кълбо излезе в ъглов удар.

След близо 25 минути игра, символичните домакини стигнаха до нещо опасно пред вратата на Лудогорец, като след центриране отляво Рагнар Аке реализира във вратата на българския шампион, но попадението бе отменено заради засада.

Рагнер Аке отново имаше възможност да застраши вратата на Серджио Падт, след като Пластун не успя да играе с топката. Нападателят на Гройтер Фюрт обаче не намери целта.

В 44-ата минута футболистите на Лудогорец организираха много добра атака. Рик Джонатан намери Текпетей по лявото крило, нападателят финтира защитник на Гройтер Фюрт и центрира много остро пред противниковия вратар, където Сисиньо се размина с топката и не успя да отправи удар.

В 51-ата минута Бърнард Текпетей получи чудесно центриране отляво и стреля от въздуха, но трудното му изпълнение не се получи и топката излезе встрани от вратата на немския тим.

Резултатът в мача бе изравнен в 58-ата минута, а попадението за Гройтер Фюрт дойде след изпълнение на статично положение и неразбирателство в отбраната на Лудогорец. След центриране от ъглов удар, Пластун не успя да играе с топката, тя срещна тялото на Рик Джонатан и попадна на пътя на Гидеон Юнг, който от близка дистанция се разписа за 1:1.

На почивката между двете полувремена от по шейсет минути, наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа смени целия си състав, като на терена се появиха Антон Недялков, Георги Терзиев, Шакил Пинас,Жан  Карничник, Мануел Шоу, Йван Йорданов, Спас Делев, Марин, Каули и Игор Тиаго.

Втората част започна доста по-спокойно, като в началните минути двата тима трудно създаваха опасности пред противниковата врата.

Футболистите на Гройтер Фюрт имаха възможност да поведат в резултата, след като стигнаха до пряк свободен удар на удобна позиция, но ударът към вратата на Лудогорец срещна стената и не затрудни българския страж.

В 99-ата минута футболистите на Гройтер Фюрт отново стигнаха до добро положение пред вратата на Слуга. Германският тим получи правото да изпълни пряко свободен фронтално срещу българската врата, но ударът на Юлиан Грийн не представляваше трудност за Слуга, който улови без особени проблеми.

Веднага след това главният рефер на двубоя се сблъска играч на Гройтер Фюрт и получи тежък удар в главата. Арбитърът така и не успя да продължи срещата, въпреки оказаната му лекарска помощ. Двубоят бе довършен от един от асистентите на главния рефер.

В 108-ата минута Лудогорец отбеляза нов гол чрез Пиерос Сотириу, но попадението бе отменено заради нарушение в нападение. Карничник намери нападателя на Лудогорец в наказателното поле, но при обръщането си с топката удари неволно бранителя на Гройтер Фюрт в лицето, а реферът отсъди фал.  

Малко след това Ихиньо Марин пробва късмета си след удар с левия крак, но прати коженото кълбо покрай вратата.

FT ЛУДОГОРЕЦ – ГРОЙТЕР ФЮРТ 1:1

1:0 Текпейтей 1'

1:1 Юнг 58'

Контролна среща, Австрия

Лудогорец: 1 Серджио Падт, 4 Сисиньо, 7 Алекс Сантана, 8 Клод Гонсалвеш, 10 Матиас Тисера, 14 Дени Гропер, 24 Оливие Вердон, 32 Игор Пластун, 37 Бернард текпетей, 64 Доминик Янков, 73 Рик Джонатан

Старши треньор: Анте Шимунджа

Гройтер Фюрт: 25 Леон Шафран, 3 Калид Мамби, 5 Осама Хадади, 8 Нилс Зюферт, 10 Бранимир Хргота, 17 Люсиен Литбарски, 21 Тимоти Тилман, 23 Юнг, 27 Джан Лука Итер, 31 Девин Англебергер, 39 Рагнар Аке

Старши треньор: Марк Шнейдер