Легендата на Лудогорец - Козмин Моци, ще бъде технически директор на клуба. Новината съобщи изпълнителният директор на "орлите" Ангел Петричев.

"Приятно ми е да ви срещна. И тази година спазваме традицията в София да дадем нашата първа пресконференция. Виждате, че оперативното ръководство, треньорът и Антон Недялков, който представлява футболистите, са тук. Искам да обявя една приятна новина. Тя приятна, но и неприятна. Една епоха приключва - Козмин Моци, Марселиньо и Светослав Дяков. Това са момчета, които не играят за Лудогорец вече, но се надяваме да продължим съвместния си път. По стечение на обстоятелствата Моци първи обяви, че прекратява своята кариера. Тези момчета, които знаят какво е ДНК-то на отбора, би следвало те да работят за нас.

Антон Узунов
18 снимки

От днес Моци е технически директор. Грубо казано, той ще е дясната ръка на Георги Караманджуков - човекът, който е отговорен за целия спортно-технически процес. Това е тежка отговорност на неговия гръб. Нормално е да има човек, който да му помага. Моци ще е плътно до отбора. Ще помага на треньора, ще разчитаме на неговия опит, който е натрупал през годините. Лудогорец не се намира в лесен период, тъй като сме предприели доста промени. Надявам се Моци да ни помогне в това начинание. Обръщаме все повече внимание на школата. Запомнете името на Иван Йорданов", заяви Петричев.