Шампионът Лудогорец записа най-голямата си победа през сезон 2020/2021 от родната efbet Лига, като тръгна с мощното 6:0 при подновяването на професионалния футбол от нас над Етър Велико Търново.Четири от попаденията в срещата бяха дело на румънския стрелец Клаудиу Кешеру (6, 36, 41, 51), който вече има 13 гола в шампионата и е само на два зад лидера Матиас Курьор, който е с 15 гола. Пламен Крачунов си вкара автогол в 39-ата минута, а в добавеното време на срещата Каули Оливейра оформи крайното 6:0 в полза на "зелените" от Разград.

"Болярите" играха с човек по-малко повече от 65 минути, след като в 24-ата минута вратарят Христо Иванов бе изгонен с директен червен картон от рефера Георги Кабаков, след като игра с ръка извън наказателното си поле след опит за удар на Бърнард Текпетей. По този начин „орлите” отново върнаха актива си от шест точки пред втория ЦСКА, като Лудогорец е с 42 пункта, докато „червените” на Бруно Акрапович са с 36 точки. Етър, от своя страна, остава на последното място във временното класиране с 11 точки и е на три зад „спасителния бряг”, където 11-и е Монтана.

В следващия кръг Етър приема столичния Левски на "Ивайло", докато Лудогорец ще пътува до Пловдив за визита на Локомотив на "Лаута".

Още по темата:

Кешеру: това е качество, постоянно вдигаме нивото

Дамбраускас: Лудогорец е "гладен" и постоянно иска да се подобрява

Томаш: Класата на Лудогорец е факт, те са най-добрият отбор в България​

Лудогорец Етър

източник: Sofascore.com

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА | РЕЗУЛТАТИТЕ В efbet ЛИГА


Лудогорец наложи териториален превес срещу своя гост още с началния съдийски сигнал и първата опасност дойде за "орлите" в петата минута. Топката бе центрирана вляво на наказателното поле към Десподов, който шутира, а Христо Иванов улови. 60 секунди по-късно "орлите" вече водеха в резултата. Лудогорец направи нападение през средата, а топката бе свита вляво, където бяха Десподов и Недялков. Първият бе в положение на засада и отказа да играе с нея, но Недялков проби още напред и достави остро центриране в полето на Етър. Бранител на Етър изпусна Кешеру, който отблизо прониза Христо Иванов - 1:0. На повторението се видя, че част от коляното на румънския стрелец бе в положение на засада, като вторият асистент-съдия бе изостнал от линията на защитата на Етър и не успя да забележи това, което навярно със системата за видеоповотрение (ВАР) щеше да бъде отчетено.

Разградчани имаха страхотен шанс да удвоят резултата в своя полза. Кирил Десподов бе изведен вляво на накзателното поле на Етър, а офанзивният футболист на Лудогорец прокара топката между Пламен Крачунов и Божидар Кацаров за Клаудиу Кешеру. Нападателят на шампиона не успя да отправи точен удар от няколко метра, макар вратата на гостите да бе опразнена.

Капитанът на разградчани Светослав Дяков пък ясно си личеше, че бе нагърбен със задачите да дава дълги диагонални подавания зад отбраната на отбора, воден от Алекандър Томаш и защитниците на Етър изпитваха затруднения в разгадаването на идеите на опитният халф.

Антон Узунов
66 снимки

Натискът на "зелените" не стихна и те направиха още няколко пропуска пред вратата на Иванов, които за щастие на стража на "болярите" не завършиха с ново попадение в неговата врата. Гостите удържаха и дори погледха по-смело към вратата на Ренан дос Сантос, започвайки да правят разнообразни нападения. Първият точен удар за тима от Велико Търново пък дойде след четвърт час игра в Разград. Ловре Кнежевич елиминира с финт встрани Оливие Вердон и шутира от средна дистанция, но право в ръцете на Ренан дос Сантос. В 19-ата пък Етър имаше великолепна възможност да изравни резултата на "Хювефарма Арена". Симеон Мечев видя вляво Алдаир, който веднага даде успореден пас в наказателното поле заКнежевич. Халфът стреля отблизо, но Ренан с десния крак блокира топката в ъглов удар. В 21-ата пък Милчо Ангелов се размина с това да отправи удар от изгодна за "болярите" ситуация, а след това кълбото се озова в Кацарев, който стреля встрани от разградската врата.

В 24-ата минута "болярите" останаха с 10 човека. Бърнард Текпетей получи извеждащ пас вдясно и напредна, а Христо Иванов опита да спре топката преди Текпетей. Халфът на Лудогорец шутира, а вратарят на Етър я спря с ръка току пред границата на наказателното поле и Кабаков изгони стража на гостите.

Домакините реализира втори гол в 36-ата минута. Тогава капитанът Светослав Дяков даде извеждащ пас вдясно за Жордан Икоко, а крайният бранител с едно докосване върна успореден пас към Клаудиу Кешеру. Опитният нападател не се замота и стреля веднага с левия крак, оформяйки цялата атака на разградчани с едно докосване – 2:0 за Лудогорец.

Домакините се възползваха максимално изгодно от факта, че "болярите" са с 10 човека и вкараха трети гол през първата част. Кирил Десподов се озова вдясно и красиво елиминира Хубчев, комбинирайки с Текпетей. Той върна за Десподов, чиято цел бе да намери Кешеру, но Краучнов опита да блокира топката и вместо да я изчисти встрани я вкара в собствената си врата - 3:0.

Едва две по-късно "орлите" вкараха четвърти гол в мача. Тогава Десподов видя вляво Антон Недялков, а бранителят на Лудогорец бе опитан да бъде срещан от вратаря Господинов. Вместо да го направи, бившият страж на ЦСКА остави празна вратата си, Недялков върна успореден пас за непокрития Клаудиу Кешеру, който с левия крак прати топката във вратата на Етър, макар опита за намеса на бранител на търновци - 4:0.

Фееричното представяне за Лудогорец и Клаудиу Кешеру не спряха през първата част. Кирил Десподов центрира от свободен удар в наказателното поле на Етър, а на близката греда румънският нападател набута топката за пети път във вратата на Етър в 51-ата минута, вкарвайки своя гол №4 в мача - 5:0 за домакините.

В 55-ата минута пък Валдас Дамбраускас смени вкаралия четири гола Клаудиу Кешеру, а на негово място дебют в родната efbet Лига направи кипърският нападател Пиерос Сотириу.

След точно час игра пък Каули Оливейра овладя в средата на терена и проби напред. Малко преди наказателното поле на Етър пусна вляво пас за резервата Чибота. Той подаде мигновено на далечната греда за оставения непокрит Кирил Десподов, който завърши, ала неточно и топката излезе аут.

Постепенно темпото в мача се укроти, като домакините, напълно и логично, бяха доволни от реализираните голове досега. Домакините вкараха шести гол в срещата в последните секунди на мача. Кирил Десподов центрира отдясно, а Крачунов от Етър изчисти с глава напред. Топката се озова в Каули Оливейра, който с десния крак прати топката за шести път във вратата на "виолетовите" - 6:0.


FT / ЛУДОГОРЕЦ 6:0 ЕТЪР 

1:0 Клаудиу Кешеру (6)

2:0 Клаудиу Кешеру (36)

3:0 Пламен Крачунов (39-автогол)

4:0 Клаудиу Кешеру (41)

5:0 Клаудиу Кешеру (51)

6:0 Каули Оливейра (90+2)

Рефер: Георги Кабаков (Пловдив)

Стадион: "Хювефарма Арена" (Разград)

Лудогорец: 33 Ренан дос Сантос, 3 Антон Недялков, 5 Георги Терзиев   , 11 Кирил Десподов, 18 Светослав Дяков, 22 Жордан Икоко, 24 Оливие Вердон, 25 Стефан Баджи, 28 Клаудиу Кешеру, 37 Бернард Текпетей, 95 Каули Соуса

Резерви: 23 Пламен Илиев, 4 Сисиньо, 12 Анисе, 13 Мавис Чибота, 19 Пиерос Сотириу, 21 Драгош Григоре, 64 Доминик Янков​

Етър: 1 Христо Иванов   , 83 Алдаир Ферейра, 44 Божидар Кацаров, 11 Даниел Младенов, 84 Здравко Запрянов, 22 Ловре Кнежевич, 26 Мариян Иванов, 6 Пламен Крачунов, 16 Симеон Мечев, 7 Милчо Ангелов, 23 Христофор Хубчев

Резерви: 13 Анатоли Господинов, 81 Венелин Филипов, 70 Кольо Станев, 10 Гаетан Мичел Коуку, 99 Преслав Боруков, 20 Яни Пехливанов, 4 Ерол Алкан