Лудогорец постигна 12-ата си победа от старта на efbet Лига. Тя дойде след успех на "Лудогорец Арена" с 3:1 над Берое в двубой от 15-ия кръг на първенството. Головете за успеха на шампионите реализираха Вандерсон, Кешеру и Швиерчок, а за гостите точен беше Конте. След този успех Лудогорец вече е на 7 точки пред Левски и Локомотив Пловдив, но и мач повече с актив от 39 точки.

Иван Иванов/Lap.bg
17 снимки

В началните минути на двубоя Берое откри резултата, след като Конте съумя да матира Пламен Илиев още в 7-ата минута на срещата. Две минути по-късно Кешеру беше спрян от Александър Василев през наказателното поле на гостите, но съдийски сигнал не последва. 

Домакините отвърнаха бързо на удара на съперника, като в 21-ата минута Вандерсон от малък ъгъл матира Перниш и резултатът стана 1:1. Буквално в следващата атака Педро Еуженио стреля опасно, но топката премина малко встрани от вратата на Пламен Илиев.

В заключителните минути на първото полувреме домакините изпълниха серия от корнери, но до нов гол не се стигна.

През второто полувреме домакините наложиха волята си с попадения на Кешеру и Швиерчок съответно в 52-ата и 80-ата минута на срещата. 

Сисиньо пробва мерника си в 51-ата минута, но Алкан застана на пътя на топката и предотврати опасността. Буквално в следващата минута Кешеру даде аванс на домакините с 14-ото си попадение във всички турнири.

Берое организира отлична атака в 74-ата минута, след като Вандерсон Коста напредна добре в наказателното поле на Лудогорец, но Антон Недялков се справи със ситуацията. Пет минути по-късно Лукоки беше на голова позиция, но Перниш спаси.

В 80-ата минута Швиерчок стреля към вратата на Перниш, а топката влезе в мрежата, след като със странна траектория излъга вратаря на Берое.

В последните минути Минчев и Камбуров опитаха удари към вратата на Лудогорец, но не сполучиха. 

След този успех Лудогорец е лидер в класирането с актив от 39 точки и 7 преднина пред Локомотив Пловдив и Левски, но с мач повече. Берое е на 7-ото място с актив от 21 точки.

Лудогорец - Берое 3:1
голмайстори: 0:1 Конте (7), 1:1 Вандерсон (21), 2:1 Кешеру (52), 3:1 Швиерчок (80)

Съставите:

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Козмин Моци,  Сисиньо, Рафаел Форстър, Стефан Баджи, Яцек Горалски, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки, Клаудиу Кешеру

Резерви: Хорхе Броун, Георги Терзиев, Яку Швиерчок, Абел Анисе, Жоржиньо, Светослав Дяков, Джордан Икоко

Старши треньор: Станислав Генчев

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Ерол Алкан, Александър Цветков, Ибрахима Конте, Александър Василев, Зорн Йосипович, Рубен Бригидо, Ахмед Тоуба, Иван Минчев, Педро Еуженио

Резерви:  Пламен Колев, Мартин Камбуров, Вандерсон Коста, Яя Меледже, Петко Цанков, Георги Ангелов, Юлиан Ненов

Старши треньор: Димитър Димитров