Лудогорец излезе с официална декларация, в която заявява, че няма да търпи целенасочени атаки, дори авторът им да е играл на финал на Световно първенство. "Орлите" споделят, че поднасят искрени извинения към Илиан Илиев, ако предното им съобщение е възприето като лична обида.

Ето съобщението от сайта на Лудогорец:

"В случай, че вчерашното ни съобщение е възприето като лична обида към старши треньора на Черно море Илиан Илиев, то ние поднасяме нашите най-искрени извинения. ПФК Лудогорец винаги е хранил уважение към историята, традициите и феновете на Черно море и неведнъж го е доказал с действията си. По тази причина ситуации от близкото минало, в които ние сме били пряко или косвено ощетени, сме ги преглътнали и забравили в интерес на добрите ни бъдещи взаимоотношения.

Но сме длъжни и категорично няма да позволим да се обезценява труда на футболистите и треньорите ни и да се правят некоректни внушения, и то не за първи път. Да, Лудогорец не показа истинското си лице в мача с Черно море, но с характер и воля спечели трите точки. И то съвсем заслужено, а не заради съдийски слугинаж, както си позволява да твърди именитият треньор. Не той е човекът упълномощен да поставя оценки на реферите и да настройва хората. Лудогорец няма да търпи целенасочени атаки, дори авторът им да е играл на финал на Световно първенство."