Лудогорец се е разминал с голям трансферен удар през септември, написа бразилското издание The Goa, цитиран в днешния брой на вестник „Мач Телеграф“. 

„Орлите“ са се били договорили с Атлетико Минейро за привличането на тяхната звезда Жаир, но бюрократични пречки осуетили сделката. Той е халф, на 28 години е, и е оценен от Transfermarkt на впечатляващите 5,5 млн. евро. Договорът му с Атлетико Минейро е много дълъг – до 2025 г. Жаир е юноша на Интернасионал, като е бил отдаван под наем на Рио Верде.

След като напуска гранда преминава през Боа Ешпорте, Веранополис, Жувентуде и Спорт Ресифе. Част е от Атлетико Минейро от 2019 г., като до момента вътрешният полузащитник има 129 мача и 12 отбелязани гола.

След като трансферът на Жаир в Разград пропадна, от Лудогорец се задействаха веднага и привлякоха други двама бразилски халфове – Густаво Нонато и Педро Нареси. Първият започна ударно, носейки победата над Рома с 2:1, но към днешна дата е със статут на резерва. От своя страна Нареси се включи по-късно в игра за Лудогорец, но сега е титуляр в схемата на Анте Шимунджа.

Ганайското издание Ghanasoccernet.com разкри, че преговорите между Лудогорец и Фейенорд за трансфера на Бърнард Текпетей ще започнат до дни и сделката може да бъде официализирана след края на световното първенство. Сумата, която ще плати лидерът в Ередивизие, е около 3 млн. евро. Интерес към крилото има още от Трабзонспор и Болоня.

Фейенорд се опита да подпише с аса на Лудогорец през летния трансферен прозорец, но грешка в последния момент наложи сделката да бъде спряна. Сега, според ганайското издание, вече няма какво да спре трансфера.