Лудогорец проявява интерес към двама талантливи бразилски футболисти, обяви местния журналист Педро Мараняо от сайта Ne45, цитиран днес от в. „Мач Телеграф“. 

Българският шампион е изпратил свои скаути на мач от Копа Нордесте в Бразилия между отборите Спорт Ресифе и Форталеза, който завърши наравно 1:1, за да наблюдават изявите на 17-годишния десен бек Педро Лима и 20-годишния халф Фабио Матеус. Освен Лудогорец, и турският Трабзонспор следи същите играчи, като също е пратил свои представители на този двубой.

Педро Лима, който записа цял мач за своя отбор, имаше важна роля в националния отбор на Бразилия до 17 години на Световното първенство в Индонезия през 2023 година, където отборът достигна до четвъртфиналите. От началото на 2024 година Лима е участвал в девет мача за Спорт Ресифе, отбелязвайки два гола.

Фабио Матеус, който е универсален халф, също е играл в девет мача за отбора, като е отбелязал един гол. И двамата играчи са възпитаници на академията на Спорт Ресифе. Смята се, че интерес към Лима, освен от Лудогорец и Трабзонспор, има още от клубове от Германия, Португалия, Испания, Англия и Италия.