Лудогорец ще изиграе топ контроли по време на лагера в Турция през януари и февруари 2023-а година, научи „Мач Телеграф“. Шампионите за поредна година ще се готвят в югоизточната ни съседка на традиционното за тях място - курорта Белек. „Орлите“ вече са договорили всички проверки, за които са подписали и договори.

В Турция Лудогорец ще премери сили със стария си познайник Цървена звезда, който е срещал два пъти в официални двубои в европейските клубни турнири, както и три пъти в приятелски мачове. Двубоят със сръбския хегемон и редовен участник в групите на Шампионската лига и Лига Европа е на 25 януари. Лудогорец ще завърши лагера в Турция в началото на февруари срещу украинския колос Динамо Киев, срещу който също игра контроли през последните две години.

start-photo.bg
97 снимки

„Орлите“ са договорили още спаринги срещу втородивизионния германски Хановер, полския елитен Заглембе, където спортен директор е бившият защитник на разградчани Любомир Гулдан, носителя на КНК от 1981-а година Динамо Тбилиси и автентичния Стяуа Букурещ, който на първо място във втора дивизия на Румъния.

Междувременно стана ясно, че Лудогорец е пред финализиране на преговорите по продажба на правата на излъчване на контролите в Турция през 2023-а година.

Разградчани подновяват официалните си мачове в средата на месец февруари. На 16-и „орлите“ приемат белгийския гранд Андерлехт в мач от плейофите в елиминационната фаза на Лигата на конференциите. Реваншът е седмица по-късно в Брюксел.