Лудогорец уволни Валдас Дамбраускас! Може да звучи невероятно, но е факт! Месец и половина, след като класира отбора за плейофите на Шампионската лига, пътищата на литовеца и разградчани се разделят. Причината не е само загубата от Цървена звезда с 0:1 в Разград, а представянето на Лудогорец след историческото елиминиране на гръцкия гранд Олимпиакос, твърди "Мач Телеграф".

След този двубой отборът върви надолу и надолу, като освен че отпадна от Малмьо, бе надигран от Мидтиланд и Цървена звезда в групите на Лига Европа, като след две срещи активът е само една точка. В първенството трудно бяха победени Пирин и Ботев Враца, а пък Славия удари"орлите" с 10 човека и с 15-годишен в титулярния състав. Не трябва да се забравя и гостуването на Спартак Варна за купата, където "соколите" също стояха много по-добре на терена и можеха да елиминират шампионите.

Антон Узунов
66 снимки

През последните две седмици Дамбраускас бе под карантина заради положителна проба за коронавирус, като се върна на пейката именно за домакинството на Звезда. Загубата в този мач е преляла чашата на търпението към младия наставник и в крайна сметка в навечерието на мача с Левски Лудогорец сменя своя треньор. Станислав Генчев се очаква да води днес "орлите" на "Герена". Нов треньор Лудогорец ще има в първите дни на паузата заради националните отбори, най-късно до седмица.

Не можем обаче да не отчетем и добрите неща, които свърши Дамбраускас в Разград. Той дойде през януари от хърватския Горица, като взе със себе си Кристиян Кахлина, един от най-добрите вратари, които Лудогорец е имал. "Орлите" лесно стигнаха до десетата титла, но бяха елиминирани от ЦСКА за Купата на България. В Европа шампионите отстраниха последователно Шахтьор Солигорск, Мура и Олимпиакос и стигнаха до плейофите на Шампионската лига за пръв път от 5 години, което донесе огромен приход в касата на клуба. ЦСКА пък бе размазан с 4:0 за Суперкупата на България. Последвалите лоши резултати обаче определиха бъдещето на специалиста, който води тима от Разград близо 10 месеца.

Повече подробности четете в днешния брой на "Мач Телеграф"