Новият треньор на Лудогорец - Валдас Дамбраускас, определено обича да работи с младите, нещо, което той показваше в хърватския Горица.

За първия си лагер с „орлите“, който започна вчера и ще завърши на 5 февруари, той взе общо 5 юноши на разградчани. Първите трима от тях са ясни и играят все повече за основния тим – Доминик Янков, Димитър Митков и Иван Йорданов. Другите двама обаче са непознати на широката публика. Единият е левият бек Димитър Емилов Илиев, който е на 21 години. Той е неизменен титуляр в дублиращия тим и впечатли с изявите си през есента. На няколко пъти бившият треньор Павел Върба го взимаше при мъжете и го пускаше в контроли.

Антон Узунов
34 снимки


Реално оттук нататък именно Димитър Илиев ще е дубльорът на Антон Недялков и не е изключено през зимата в Лудогорец да не купуват нов ляв защитник, а дадат шанс за изява на пореден футболист от школата. Иначе Димитър Илиев има един мач за първия тим. Става дума за ремито с Ботев Пд (2:2) през пролетта на 2018 г., когато първият отбор вече бе станал шампион и треньорът Димитър Димитров бе заложил само на младоци.

Голямата изненада в списъка за Анталия обаче е друга. Става дума за 18-годишния вратар Дамян Христов. Той дори няма мач за дублиращия тим във Втора лига, но е твърд титуляр в състава на „орлите“ до 19 години и е впечатлил специалистите с изявите си. Заради това сега ще тренира с Владислав Стоянов, Пламен Илиев и Ренан дос Сантос по време на зимната подготовка.