Традиционно Лудогорец започна пръв своята лятна подготовка. От снощи футболистите на Георги Дерменджиев са на лагер в столичен хотел, като се очаква днес да се проведат и функционалните изследвания. Абсолютни всички играчи дойдоха в хотела, без двамата национали – Якуб Пьотровски и Квадво Дуа, които се готвят за участие на UEFA EURO 2024, съответно с екипите на Полша и Швейцария.

„Мач Телеграф“ пише, че голямата новина, обаче, е броят на младоците, които ще бъдат част от лагера на „орлите“. Там са 16-годишният руснак Елисей Сиров и 17-годишният Филип Гигов. В състава е и дебютиралият в efbet Лига Росен Иванов, който е габровец. Той е на 21 години и бе избран за най-добър атакуващ халф във Втора лига миналия сезон.

Футболистите от дублиращия тим продължат с 23-годишния Методий Стефанов, който също бе викан от Георги Дерменджиев през миналата кампания. Като прибавим Дамян Христов и Иван Йорданов, които са постоянна част от първия тим, то на лагера в Австрия ще има шестима футболисти от школата.