Футболният агент Лъчезар Танев отрече, че новото попълнение на Лудогорец Франко Русо ще взима по 40 000 евро на месец. Импресариото сподели и как се е стигнало до сделката между "орлите" и Майорка.
 
„Работим с Лудогорец и Майорка по този трансфер още преди Коледа. Знаете, че откакто братя Домусчиеви влязоха в Лудогорец, ние винаги сме работили заедно и коректно. Аз съм в отлични отношения и с Пабло Ортелс, който е спортен директор на Майорка. Това също помогна много“, започна Танев.
 
„По принцип Франко Русо не беше в трансферната листа на Майорка и те нямаха планове да го продават. Той може и да не беше титуляр, но те играят с трима в защита и за него често имаше минути. Но след като се откри възможността за трансфер в България, започнахме преговорите“, продължи Танев.
 
„По-сложно беше да накараме един футболист, който играе в Ла Лига, който живее на красиво място като Майорка, да отиде, с цялото ми уважение, в българското първенство. Но той се впечатли от това, че отива в отбор, който е шампион и който се бори за трофеи. Който участва силно в евротурнирите“, добави той. „Аржентинците имат една много силна страна – те имат голям характер, никога не се предават, което видяхме и на Мондиал 2022. Със сигурност Русо ще има успехи с Лудогорец“, продължи топагентът ни.

„Мениджърът на футболиста е много голямо име. Казва се Марсело Ломбия. С аржентинци не се работи лесно, но извадихме късмет. Говорим за много сериозен човек“, каза още Танев. „Искам да кажа и добри думи за Георги Караманджуков и Димитър Бошкилов от Лудогорец, с които осъществихме трансфера на Франко Русо. Те са големи професионалисти“, сподели още Танев.

Той категорично отрече, че заплатата на Франко Русо в Лудогорец е 40 000 евро на месец. Както е известно, подобна сума едва ли взима някой футболист в Разград.

„В Лудогорец си има таван на заплатите. Не искам да влизам в подробности и да казвам конфиденциална информация. Само ще кажа, че сумата е надолу“, внесе уточнение Танев.