След четири изиграни шампионатни двубоя Лудогорец се намира в позната обстановка. "Орлите" делят първото място с Левски след издънката на "сините" срещу Берое в 5-ия кръг.

С опит зад гърба си в израелския елит Мавис Чибота беше смятан за перлата на лятната селекция на шампионите.

"Чувствам се добре, съотборниците ми помагат с адаптацията. В Разград е много спокойно, обстановката ми помага да се концентрирам максимално върху работата си", сподели конгоанецът пред DIEMA SPORT.

"Отборът върши страхотна работа, не само аз, харесва ми стилът ни на игра, хубав е. Надявам се скоро да говоря и български, за да се разбирам по-добре със съотборниците си."

"Играх само в мач и половина, справяме се добре, моята работа е на терена, дойдох тук, за да играя, за мен е добро място. Можех да оценявам лигата, ако бях Лионел Меси и вкарвах по пет гола всеки мач."

В Разград за първи път през новата кампания ще си дадат среща двата основни претендента за титлата - Лудогорец и ЦСКА. Страстите ще бушуват, а обстановката ще бъде взривоопасна.

"Срещу ЦСКА ни чака много важен мач, но за да си шампион, трябва да си готов за всеки един мач. Не само за този. Може да загубиш срещу ЦСКА, но ако спечелиш всички останалите срещи, пак ще си шампион. Така че става дума само за ЦСКА, трябва да печелим постоянно", завърши Мавис Чибота.