Бранителят на Лудогорец Козмин Моци даде пространно интервю пред румънски медии, докато траен изолационния период в огромна част от Европа. Моци призна, че не вярва на някой футболист в този момент да му е до футбол и смята, че рестрикциите в България са в рамките на нормалното, но трябва да бъдат и спазвани.

Легендарният бранител за тима от „Хювефарма Арена” призна също така, че треньорът – Павел Върба, е попитал целия отбор дали има някой футболист, който да се притеснява да пътува до Милано за визитата на Интер, но отличи организацията, направена от разградския клуб. Румънският футболист на "орлите" призна, че излиза от къщата си, ако се наложи да ходи до магазина и да прави леки тренировки, свързани с индивидуално бягане.

Кметът на Разград: Братя Домусчиеви направиха огромно дарение за региона ни!

„Реших да остана в България, тъй като смятам, че това е най-добрата опция за мен. Към този момент тук е спокойно и рестрикциите не са чак толкова големи. Светът обаче е притихнал. Можеш да отидеш до магазина, но е лудост да не срещаш хора. Излизаме да тичаме на улицата, но няма никой. Не може да напуснеш града си без сертификат, както и не можеш да влизаш в града”, каза Моци пред румънските медии.

Марселиньо призна: Излязох веднъж за цяла седмица

Дяков не спира да тренира и в домашни условия

„Базата на стадиона ни е затворена. Преди две седмици тренирахме, а след това ни пуснаха в осемдневна пауза. Тогава ни бе препоръчано да не напускаме страната. Не беше забранено, а препоръчано, защото рискувахме да останем под карантина. Получавам тренировките на телефона си, но периодът ще продължи. Трудно е, защото няма какво да правим кой знае колко. Трябва да се справим, да останем по домовете си и да преминем през това препятствие”, отсече още румънският бранител на Лудогорец.

15 снимки

„Треньорът Павел Върба ни попита дали има някой, който не иска да пътува до Милано за мача с Интер. Лудогорец беше взел обаче страхотни мерки. Имахме всичко необходимо, а там не ни бе позволено да напускаме хотела. Тогава още не беше толкова тежко в Италия, но имаше и притеснения. Нормално беше, но особено за нашите семейства и деца – не ми се мисли. Може би хората по Земята трябваше по-рано да преценят ситуацията. Затова сега трябва да останем възможно най-дълго по домовете си. Моето семейство е добре и избягваме да излизам от дома си. Пазим се и се надяваме Господ да бъде с нас. Не съм се виждал с Кешеру и Григоре от последната ни тренировка, тъй като всеки предпочита да остане в къщата си”, каза още Моци.

Собственикът ни беше тестван положително от COVID-19. Ако не бъркам, той направи дарението за болница в Разград – всеки се опитва да помогне с каквото може. В България на ден има средно между 20 и 30 случая, но големи притеснения няма. Може би ако достигнат 1-2000, то тогава ще бъде по-тежко. Не мисля, че сега някои му е до футбол. За мен не е важно какво ще стане с първенството, просто трябва да преминем през това. Мисля, че ще е трудно да завършим, ако има мачове, до юни. Дори да започнем – ще има риск при пътувания, хотели, защото никой няма да знае какво е било преди. Смятам, че ще е тежко да убедиш футболистите за тяхната сигурност”, завърши Моци.