Лудогорец победи убедително с 4:1 Арда в мач от първата шестица на 30-ия кръг в efbet Лига и и си върна поразклатеното самочувствие след загубите от ЦСКА и Локомотив Пд. Тонислав Йорданов (37) изведе гостите напред в резултата, но Доминик Янков (38), автогол на Никола Таравел (45), Алекс Сантана (57) и Каули Оливейра (87) доведоха до пълен обрат. Ключови намеси при първите две попадения на разградчани имаше системата за видеоарбитраж (ВАР), след като първоначално те не бяха зачетени. Домакините са водени от Станислав Генчев, тъй като Валдас Дамбраускас е в чужбина, за да наблюдава евентуални нови попълнения за следващия сезон.
 
Още в началните минути домакините наложиха контрол над играта, но не застрашиха сериозно вратата на Арда. Чак в 19-ата минута новите стари шампиони на България стигнаха до реална голова възможност. Каули Оливейра беше изведен фронтално срещу вратаря на Арда, но притиснат от Мартин Костадинов, не успя да отправи хубав удар и от тялото на Васил Симеонов, топката излезе в корнер. Останаха съмнения за игра с ръка на Костадинов, но след проверка с ВАР те бяха отхвърлени.
 
10 минути по-късно и гостите венсоха напрежение в наказателното поле на съпеника. Александър Георгиев проби отляво и пусна хубаво центриране по земя. Топката бе овладяна от Емил Мартинов, който финтира играч на домакините и шутира, но след рикошет в крака на Георги Терзиев топката излезе в ъглов удар.
 

Лудогорец Арда

източник: sofascore.com

Изненадващо Арда поведе в 37-ата минута, използвайки грешка на капитана Светослав Дяков. Иван Тилев пресече негово подаване пред наказателното поле и с хитър пас изведе Йорданов срещу вратаря Кахлина и голмайсторът не сгреши за 0:1.


Още в следващата минута Лудогорец изравни, след като Доминик Янков бе изведен зад гърба на защитата на Арда и хладнокръвно прати топката зад гърба на Васил Симеонов.  Асистент-съдията вдигна флага за засада, но след намесата на ВАР попадението бе зачетено.

В край на първата част отново ВАР излезе на сцената и поправи гаф на съдията Иво Андреев, който необяснимо отмени автогол на Никола Таравел, отсъждайки фаул. Защитникът на Арда надскочи Алекс Сантана при центриране от ъглов удар и в опита си да избие топката, я насочи в собствената си врата. Първоначалното решение на рефера изуми играчите на терена, но след като изгледа ситуацията на монитора, той промени решението си и посочи центъра - 2:1 за Лудогорец.

На почивката треньорът на Арда Николай Киров направи три промени в състава и на терена се появиха Спас Делев, Жуниньо и Алекс Петков. Гостите обаче получиха трети гол в 57-ата минута и това охлади ентусиазма им. Каули Оливейра с перфектен пас изведе Алекс Сантана очи в очи с Васил Симеонов. Халфът на Лудогорец овладя технично и с премерен удар с левия крак покрай вратаря прати топката за трети път в мрежата му.
 
Три минути по-късно направилият отличен мач Каули Оливейра покачи на 4:1. Той бе намерен пред наказателното поле с дълъг пас от Кешеру, преодоля Милен Стоев и с майсторски шут матира вратаря Симеонов. 
 
 
ЛУДОГОРЕЦ - АРДА 4:1
 
0:1 Тонислав Йорданов (37)
1:1 Доминик Янков (38)
2:1 Никола Таравел (45)
3:1 Алекс Сантана (57)
4:1 Каули Оливейра (87)
 
Лудогорец: 1. Кристиан Кахлина, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 7. Алекс Сантана, 12. Абел Анисе, 18. Светослав Дяков (к), 22. Джордан Икоко, 24. Оливие Вердон, 28. Клаудиу Кешеру, 64. Доминик Янков, 95. Каули Соуса
Треньор Станислав Генчев
 
Арда: 36. Васил Симеонов, 4. Милен Стоев, 11. Александър Георгиев, 13. Никола Таравел, 18. Георги Атанасов, 19. Румен Руменов, 20. Деян Лозев (к), 27. Емил Мартинов, 33. Иван Тилев, 77. Мaртин Костадинов, 98. Тонислав Йорданов
Треньор Николай Киров
 
Съдия Иво Андреев
 
Стадион "Хювефарма Арена", Разград