Лудогорец си върна върха в класирането на efbet Лига с актив от 24 точки, след като победи Арда Кърджали с 2:0 в мач от 10-ия кръг на първенството. Точни за успеха бяха Битон и Чибота. Това беше и 4-ти мач без допуснат гол в първенството от състава на Станислав Генчев.

Дан Битон откри резултата с попадение в 35-ата минута на двубоя, след като топката тупна пред вратаря Караджов, излъга го и влетя в мрежата. В 66-ата минута Чибота направи резултата 2:0 след отличен пас на Икоко отдясно.

Лудогорец съумя да открие резултата през първата част. Дан Битон беше точен в 35-ата минута на срещата. 

В началните минути на срещата Лудогорец опита да създаде напрежение пред вратата на Караджов, но чистите голови положения липсваха. В 14-ата минута след отлично изпълнен пряк свободен удар отсъден за нарушение срещу Горалски, Битон нацели напречната греда на вратата на Арда.

Минута по-късно Вандерсон стреля към съперниковата врата, но топката излезе в аут. Единствената по-сериозна атака на Арда през първата част в 21-ата минута позволи на Коконов да потърси Кръстев в наказателното поле на Лудогорец, но топката не достигна до играча на Арда.

Иван Иванов/Lap.bg
27 снимки

В 29-ата минута Битон стреля право в ръцете на Караджов от добра позиция за стрелба. Минута по-късно Недялков стреля доста неточно. 

Дан Битон откри резултата с попадение в 35-ата минута, след като отправи удар, топката тупна пред Караджов, излъга го и влетя в мрежата. Така Лудогорец се оттегли на почивка с аванс от един гол.

През втората чакт Арда напомни за себе с удар на Аморим в 49-ата минута, но Ренан беше на ниво. В 66-ата минута Чибота получи отличен пас от Икоко отдясно и матира Караджов. До края на двубоя Димо Бакалов пропусна да направи резултата класически, като беше изведен отлично, но прати топката в аут. Арда съумя да затрудни още един път Ренан, като в края на двубоя Рандал стреля опасно, но вратарят на домакините отново се справи.

Така след успеха Лудогорец е начело пред тимовете на Левски и Локомотив Пловдив, а Арда е на 5-ото място с 15 точки.

Лудогорец - Арда - 2:0
голмайстор: 1:0 Дан Битон (35), 2:0 Чибота (66)


Ето и съставите на двата отбора:

Лудогорец: Ренан, Недялков, Битон, Манолев, Чибота, Жоржиньо, Дяков, Икоко, Моци, Горалски, Вандерсон

Арда: Караджов, Лозев, Хасани, Гаич, Кръстев, Девлин, Овсепян, Де Аморим, Мартинс, Коконов, Василев

съдия: Ивайло Стоянов