Уж един от най-добрите български арбитри Стефан Апостолов опорочи грозно мача между Лудогорец и Славия от 7-ия кръг на efbet Лига. Битката на "Лудогорец Арена" завърши при нулево равенство, но реферът и бригадата му се превърнаха в главните действащи лица и допуснаха куп фрапантни грешки, които повлияха на крайния резултат. 

Първо Апостолов изгони съвсем незаслужено вратаря на "белите" Антонис Стериакис за игра с ръка извън наказателното поле, при положение, че стражът игра с крак. След почивката той беше крайно неадекватен и сътвори куп неточности. 

Първо даде жълт картон на Яцек Горалски за уж нарушение, в което нямаше дори съприкосновение между поляка и съперника му. После спря чиста голова атака на разградчани със засада, която гарантирано нямаше. А върхът беше в 79-та минута, когато той и бригадата му отмениха кристално чист гол на Вандерсон за засада, каквато просто нямаше. 

Така с неадекватността си Апостолов и помощниците му сложиха кръст на амбициите и на двата отбора да направят хубав мач, а положения определено имаше. Но в крайна сметка победител нямаше, а големият печеливш от тази развръзка се оказа Левски, който остана на върха на класирането в навечерието на дербито с ЦСКА следващия кръг. 

Мачът започна равностойно, като в началото липсваха чистите ситуации. В първите 20 минути нямаше чисти положения, но след това се изви истинска вихрушка от ситуации. Но гол така и не падна преди почивката. 

Първият фрапантен пропуск дойде в 21-та минута, когато Дан Битон пусна страхотен извеждащ пас за Джоди Лукоки, той напредна сам срещу вратаря и не се полакоми, а подаде на празна врата за Якуб Швиерчок, но полякът не удари добре топката и тя излезе в аут. 

Малко след това столичани отправиха и първия си удар в мача, когато Цветелин Чунчуков с глава стреля в аут от изгодна ситуация. Но не това беше пропускът, за който "белите" ще съжаляват. Защото в 26-та минута те получиха пряк свободен удар на около 20-ина метра от голлинията. 

Зад топката застана Милен Гамаков и я завъртя над стената, но нацели гредата, а и Ренан я докосна, за да я прати там. При добавката обаче Георги Йомов беше на практика сам срещу голлинията на 4-5 метра от нея, но стреля над вратата. Но и да беше вкарал, гол нямаше да има, защото реферите вдигнаха засада, а такава категорично имаше. 

В 29-та минута домакините отново бяха близо до откриването на резултата. Отново неуморимият Лукоки изработи ситуацията, като този път намери Мавис Чибота, чийто първи удар беше избит от Стериакис, а добавката му отново беше спряна от младия гръцки страж. 

Разградчани продължиха да атакуват и имаха поредната възможност да открият в 35-та минута и пак Лукоки беше в основата на всичко. Тогава той видя, че Стериакис е излязъл неразчетено и от сравнително малък ъгъл реши да го прехвърли. И щеше да успее в начинанието, но от голлинията Давид Муньос изби. 

Така се стигна до най-дискусионната ситуация преди почивката. В 44-та минута с един далечен пас отново Джоди Лукоки беше изведен на скорост зад защитата на Славия. Той реши този път да стреля от около 25 метра, за да преодолее излезлия да го пресрещне Стериакис. 

Гръцкият вратар изби топката с крак и предотврати опасността, но изненадващо за всички реферът Стефан Апостолов го изгони за игра с ръка извън наказателното поле. Това беше изключително груба грешка за рефера, защото в нито един момент стражът не докосна топката с ръка, а явно арбитърът беше подведен от помощника си. Но категорично грешката беше очевадна и Стериакис не трябваше да бъде изгонен. 

Така след тези бурни страсти почивката дойде при нулево равенство, а развръзката остана за втората част. А в началото ѝ на терена властваха нервите. "Белите" пък се прибраха дълбоко в полето си и правеха всичко възможно да опазят точката. 

А Апостолов продължи с грешките. В 61-та минута реферът даде несъществуващ картон и за играч на Лудогорец, но поне само жълт. При една атака в центъра Яцек Горалски дори не докосна съперника си, който се строполи, но реферът побърза да декорира в жълто поляка. 

Постепенно мачът навлезе в русло, в което грешките следваха една след друга, а чистите ситуации секнаха. Разградчани търсеха път към вратата на съперника, но си блъскаха главите в изключително сгъстената отбрана на Славия. 

А съдийските грешки продължаваха да валят. В 68-та минута Антон Недялков получи топка зад защитата и центрира остро в наказателното поле за Клаудиу Кешеру, но реферите маркираха засада, каквато повторенията показаха, че нямаше. Така чиста ситуация за шампионите беше спряна. 

Първият реален шанс за домакините след почивката дойде едва в 71-та минута. Тогава Антон Недялков центрира страхотно отляво за Георги Терзиев, който беше на чиста позиция, но централният защитник стреля крайно неточно с глава и прати топката в аут. 

Само две минути след това дойде и най-чистата ситуация за Лудогорец след почивката. Тогава Клаудиу Кешеру пусна страхотно за Вандерсон в наказателното поле, той се освободи и стреля мощно, но Георги Петков показа класа и изби. 

В 79-та минута дойде поредната уникално груба грешка на съдийската бригада, която опорочи мача. Тогава Дан Битон центрира отдясно в наказателното поле, Давид Муньос отклони с глава и топката попадна на крака на Вандерсон, който се разписа. 

Реферите видяха засада и отмениха кристално чист гол на домакините, а Вандерсон дълго време не можа да осъзнае, че попадението му не е зачетено и дори отиде да целуне приятелката си. Апостолов и бригадата му допуснаха, меко казано, фрапантна грешка, повлияла на крайния изход на двубоя. 

В 85-та минута и Славия изпусна най-чистото си положение след почивката, когато Димитър Велковски получи пред наказателното поле и стреля фалцово, но топката излезе само с няколко сантиметра встрани от вратата и ситуацията се размина. 

До края на мача Лудогорец атакуваше и търсеше попадението, но нервите властваха на терена, а Апостолов само чакаше да надуе последния сигнал. В крайна сметка го стори при нулево равенство, но определено с отсъжданията си опорочи този иначе хубав и интересен мач. 

След тази развръзка шампионите събраха 15 точки и са на второто място в класирането след Левски, който е с една повече на върха. Славия има вече 9 точки, но остава на седмата позиция и под чертата на плейофната шестица. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Антон Недялков, Георги Терзиев, Дан Битон, Якуб Швиерчок, Мавис Чибота, Светослав Дяков, Драгош Григоре, Джордан Икоко, Яцек Горалски, Джоди Лукоки;

Резерви: Пламен Илиев, Сисиньо, Димо Бакалов, Абел Анисе, Клаудиу Кешеру, Вандерсон, Рафаел Форстър;

Славия: Антонис Стериакис, Петър Патев, Давид Муньос, Милен Гамаков, Димитър Велковски, Венцислав Бенгюзов, Георги Йомов, Славчо Шоколаров, Галин Иванов, Емил Стоев, Цветелин Чунчуков;

Резерви: Георги Петков, Владислав Узунов, Емил Виячки, Калоян Кръстев, Николай Дюлгеров, Мартин Атанасов, Филип Кръстев.