Лудогорец Разград започна ангажиментите си към контролните срещи по време на отбора в Турция с равенство – 1:1, срещу най-титулувания отбор от Полша Висла Краков. Родният тим изигра много солиден мач срещу „червените“ в Белек, а в четвъртата минута Пиерос Сотириу даде аванс на „орлите“ с попадение след грешка при изнасянето на топката от поляците.

До края на първата част отборът, воден за пръв път в мач от Анте Шимунджа, създаде една дузина ситуации, ала стража на Висла – Павел Киешчек, направи страхотни спасявания, като в помощ бяха и бранителите пред него.

През втората част Шимунджа замени всичките си титуляри в тази проверка, а Висла заигра по-уверено през втората част и стигна до попадение в 79-ата минута, когато резервата Давид Шот порази вратата на „орлите“ за крайното 1:1.

Със сигурност след тази контролна среща позитивите в играта на разградчани са много, а това ще можем да видим дали ще продължи след три дни, когато на терена в „Титаник Делукс“ разградчани ще спорят с австрийския Волфсбергер.

Тази среща, както и всички други на трите родни гранда, ще може да наблюдавате в каналите на DIEMA XTRA, а срещата на „орлите“ ще се излъчва по DIEMA SPORT 3.

32 снимки


Отзиви след срещата:

Шимунджа: Доволен съм от пресата ни, но трябва да я правим цял мач

Терзиев: Шимунджа изисква от нас много агресия и дисциплина


Лудогорец стартира доста по-дейно в играта си спрямо Висла, а в третата минута "орлите" създадоха първата си по-опасна ситуация, но Киесчек отрази удар на Пинас. При изнасняето на топката от полския гранд обаче Лудогорец открадна топката на границата на наказателното поле, а Сотириу с остър изстрел порази славния тим от Краков - 1:0.

Малко след първия гол от кипъреца, то той можеше да реализира втори във вратата на съперника на българския тим. Новото попълнение - Рик Джонатан, отправи силен изстрел към полската врата, но Киесчек се намеси, но прати топката право в краката на Сотириу. Вратарят на Висла бе на земята, а нападателят на "орлите" отправи изстрел, но Maчиеж Садлок бързо се върна и с шпагат блокира удара му към опразнената врата на "бялата звезда". В 13-ата се видя добра атака на разградчани, която завърши с опасен изстрел на Каули по диагонала. Топката обаче не намери рамките на вратата.  

След първоначалната висока преса разградчани намалиха темпото, но продължиха да владеят по-траен контрол върху топката, докато опитите на Висла да атакуват вратата на Лудогорец по крилата не сполучаваха с достатъчно качество. В 24-ата Чибота стреля с левия крак, но прати топката встрани от вратата на Висла.

В самия край на първата част Чибота комбинира с двойно подаване със Сотириу, а нападателят изведе Мавис Чибота на стрелкова позиция. Той прехвърли стража на Висла, но току преди топката да влети в полската врата Сота с глава изчисти в ъглов удар. След него Спас Делев стреля силно по диагонала от границата на наказателното поле на поляците, но топката профуча над напречната греда.

Анте Шимунджа направи доста промени на почивката в своя състав и на практика смени цялата стартова единайсеторка, давайки шанс да играят и резервите за тази среща. В 50-ата минута Кирил Десподов получи топката от новия бранител Жан Карничник. Българското крило достави пас по земя за Ихинио Марин, който подмина стража на Висла, но ударът му от малък удар се отби в гредата на тима от Краков. В 52-ата минута Куги от Висла стреля към вратата на Лудогорец, но встрани от вратата на Дамян Христов - аут.

Висла Краков заигра на по-високо темпо, като Лудогорец трябваше да се защитава в по-големи етапи от началото на втората част, но родният шампион се справяше с набезите на полските футболисти. В 64-ата Текпетей открадна топката от Серафим Сота и шутира силно с десния крак, но стражът на краковци отби встрани.

В 79-ата минута пресата на Висла Краков даде резултата, а "червените" комбнираха красиво пред наказателното поле на Лудогорец, за да може Давид Шот да завърши подаване на Андрешек - 1:1.

До края на срещата липсваха големите опасности пред двете врати и двата отбора свършиха наравно помежду си на турска земя.

FT / ЛУДОГОРЕЦ - ВИСЛА КРАКОВ 1:1

1:0 Пиерос Сотириу (4)

1:1 Давид Шот (79)

Стартови състави:

Лудогорец: Серджио Падт – Игор Пластун, Шакил Пинас, Жордан Икоко, Тихомир Димитров – Мануел Шоу, Каули Оливейра – Спас Делев, Мавис Чиота, Рик Джонатан – Пиерос Сотириу

Висла Краков: Киесчек – Гросковски, Сота, Садлок, Мановшек, Плевка, Ковелич, Савич, Старжински, Климент, Хуги