Монтана и Лудогорец играят при резултат 1:0 в последен двубой от съботната програма от 10-ия кръг на efbet Лига.

Разградчани стартираха агресивно и още впървата си атака създадоха опасност пред вратата на Благой Макенджиев. Антон Недялко с дълго подаване намери Бернард Текпетей по десния фланг. Крилото центрира в наказателното поле, но Ихинио Марин остана зад топката и не успя да засече.

Още във 2-ата минута домакините откриха резултата. Билал Бари получи на границата на наказателното поле и подаде към Тони Тасев. Крилото първо се засуети, но след това нагласи топката на левия си крак и стреля през краката на Жорджан Икоко и топката влетя в мрежата зад Владислав Стоянов.


Срещата стартира в 20:15 часа и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg пък ще можете да проследите двубоя минута по минута.


През седмицата Монтана отстрани Извор (Горски извор) след обрат за Купата на България и се класира за 1/8-финалната ѝ фаза. Монтанци разчитат предимно на домакинските си мачове, след като спечелиха 10 от 11-е си точки през сезона у дома. Росен Кръстев пък е възстановен и ще може участва в двубоя.

В тима на Лудогорец седмицата беше натоварена заради участието на тима в груповата фаза на турнира Лига Европа. За съжаление „орлите“ загубиха у дома с 1:2 от белгийския Антверп след обрат в първия си мач от турнира.

Изпуснатата победа срещу Царско село в предишния на efbet Лига и загубата от Антверп се оказаха достатъчни за ръководството на тима да реши да се раздели със старши треньора Павел Върба. Временно отборът ще бъде воден от Станислав Генчев. Младият специалист бе старши треньор на Лудогорец в периода август - декември 2019 година.

Положителното за разградчани е, че спечелиха 4 от последните си 5 мача като гост. Новата звезда на тима Кирил Десподов е под въпрос за двубоя срещу Монтана заради получената травма в мача срещу Антверп. Той беше сменен принудително в края на първата част.

МОНТАНА - ЛУДОГОРЕЦ 1:0

1:0 Тасев 2'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

МОНТАНА: Благой Макенджиев, Александър Башлиев, Стефан Цонков, Раян Сенхаджи, Давид Кики, Димитър Илиев, Янко Ангелов, Николай Цветков, Николай Минков, Тони Тасев, Билал Бари

Треньор: Никола Спасов

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Джордан Икоко, Жосуе Са, Оливие Вердон, Антон Недялков, Светослав Дяков, Абел Анисе, Доминик Янков, Каули Оливейра, Бернард Текпетей, Ихинио Марин

Треньор: Станислав Генчев

Гл. съдия: Николай Йорданов

Стадион: "Огоста", Монтана