Контузията на нападателя на Лудогорец Ихинио Марин се оказа сериозна, но не много. Той ще липсва от терените около месец и половина и ще е на разположение на Валдас Дамбраускас в началото на ноември, пише „Мач Телеграф“.

Испанецът влезе като резерва при успеха над Ботев Враца, но получи въпросната травма и напусна принудително, като остави своя тим с 10 души, което не даде никакво отражение срещу врачани при успеха с 3:1.

След срещата помощник-треньорът на Лудогорец Станислав Генчев заяви в прав текст, че Ихинио Марин няма да играе доста време.

Антон Узунов
23 снимки

„Искахме да избегнем травми, но за съжаление Марин се контузи. Не е за ден или два - ще отсъства по-дълго“, обяви дясната ръка на Валдас Дамбраускас.

Ихинио Марин се завърна на терена на 18 август – след 10 месеца лечение на тежка травма, когато започна като титуляр за дублиращия тим при успех над Монтана. След това той записа 4 срещи в efbet Лига, както и една за Купата на България. Именно Марин от дузпа класира Лудогорец на 1/8-финалите за Купата на България, носейки 1:0 над Спартак Варна. На доста тежкия терен на Коритото испанецът записа 82 минути и всички считаха, че здравословните му проблеми са вече зад гърба му, но това не се оказа факт.

Ихинио Марин не е картотекиран за срещите от Лига Европа именно заради контузиите си. 

Повече подробности четете в днешния брой на „Мач Телеграф“