Бранителят на Лудогорец Антон Недялков говори ексклузивно пред предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола”. Защитникът коментира и изявите на националния отбор, както и предстоящия голям мач за разградските „орли” – срещу ЦСКА Москва, от групите на Лига Европа.

За класирането в турнира:

„Срещу Марибор издържахме на напрежението и заслужено продължихме. Дали това е прокоба или не – не знам. Щом така сме се класирали, значи така е трябвало да продължим. Знаем, че работим и сме на правия път”, коментира Недялков.

Шампионски костюми за Лудогорец

„Всеки футболист мечтае да играе в Шампионска лига или Лига Европа. Като играеш в местното първенство – нямаш този заряд. В Европа играта е различна, а ако искаш да се развиваш, можеш да го направиш. Колкото повече нови играч има, и конкуренцията е равностойна, е по-добре за Лудогорец. Виждате в последните години, че растем. Сега обаче ще изграждаме нов състав и трябва да ги вкараме новите да се приобщим. Моят силен крак е десният. Като гледам по-големите играчи, се опитвам и аз да тренирам с двата крака. В съвременния футбол това е важно. Трудно е да се противопоставиш иначе”, допълни Недялков.

За смяната на Стойчо Стоев:

„Всеки път, когато треньор напусне даден отбор, е трудно. Лудогорец има добър колектив и не се разколебахме, след като Стойчо Стоев напусна. Станислав Генчев го замести и мисля, че се справя добре. Всичко си зависи от нас. Ако играчите не искат да играят, нищо няма да стане. Трябва да работим здраво.

Лудогорец искал словашки специалист

За националния отбор:

„Не мога да коментирам промените в националния отбор. Там има представители и те да коментират. Аз мога да говоря за отбора, че се старае и да изпълняваме указанията на селекционера. Краткото време, което се дава е малко и не можем напълно да съчетаем всички указания. Трябва ни време просто. Балъков има своя концепция. Мисля, че се вижда, че представянето ни е добро в последните мачове. Когато отидохме да играем в Англия на „Уембли”, всички хора бяха щастливи от факта, че идват да гледат отбора си. Нямаше обиди или коментари след мача, всички бяха позитивно настроени. Тук, в България, дори да сме фантастични винаги ще има критики и ще опитат да ни убият самочувствието. Не мисля, че българските играчи сме по-лоши от англичаните. За един млад играч това е много трудно, след като бива нападан от самото начало. Ако такива хора, които ги има, след някой слаб мач – добре, но не е нужно да го хулиш, а да го подкрепиш”, каза още той.

ЦСКА финтира Лудогорец

„Можем да излезем от тази криза само, ако сме здрави като юмрук. Всички заедно ще се справим с тази ситуация. Не е хубаво, че имаме четири загуби, но какво да направим. Нови треньори, нови схеми – трябва време, а тук никой не ти го дава. Мисля, че националният отбор има потенциал да се развие. Липсва ни наистина само времето, за да свикнем със системата, да се напаснем. Да разберем кой какво иска, къде тича. Това, че допускаме грешки, не е страшно, тъй като и другите го правят. За стила, който практикува господин Балъков – това е рискът. Щом селекционерът вижда, че Марселиньо и Вандерсон могат да помогнат, то значи могат. Играчи, които могат да поемат отговорност, да измислят нещо колективно. Не съм против чужденците, но за мен ще е по-добре да има повече българи. За момента, след като няма, и чужденците са добре дошли, щом ще помагат на футбола ни”, говори още той.

За ЦСКА Москва:

„Какво да кажа за тях? Добър отбор са и разчитат на млади играчи, което е добре за тях. От една страна нямат опит, което е добре за нас. Те ще искат да се докажат, ще бъдат агресивни. Няма какво да се лъжем – силен отбор са, но мисля, че ще се справим добре. Стиловете на двата тима са ясни. Те разчитат на силов футбол, а ние трябва да играем нашата игра – бързо и с постоянно движение. Когато се оставим на тяхната игра, ще имаме проблеми. Има доста мачове и мисля, че това е добре, че сме домакини. Иска ни се да тръгнем с победа, която да ни даде самочувствие. Искаме да вървим като лидери, но каквото е писано – това ще се случи”, завърши Антон Недялков.