Имаме нов треньор, който тепърва започва да работи. Нормално да изградим един добър, боеспособен отбор, който да се конкурира с всички останали и в Лига Европа. Това каза в интервю за БТА футболистът на Лудогорец Антон Недялков, който заедно със съотборника си Якуб Пьотровски и със спортния директор на клуба Георги Караманджуков присъстваха на спортен празник в Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен, където се откриха реновирани спортни площадки - две футболни игрища и тенис корт.

На въпрос „С какво настроение ще играете следващите двубои от груповата фаза на Лига Европа, след първата загуба?“, Недялков каза: „Чувстваме се добре. Ние знаем, че играем с добри отбори, дадохме максимума (в първата среща- б.а.). Сега, виждате, че имаме и нов треньор. Той тепърва започва да работи и се надявам всичко да си влезе в рамките на нормалното, да изградим един добър, боеспособен отбор, който да се конкурира с всички останали“.

Националът добави, че очаква тимът да постига успехи в Европа с новия старши треньор Игор Йовичевич.

Недялков изрази надежда, че българският футбол ще може да тръгне нагоре с изграждането на все повече футболни терени, какъвто е този в училище "Сава Доброплодни" в Шумен.

„Откриват се много хубави игрища, които дават възможност на децата повече да се развиват, да градят приятелства, характери и съм много радостен от това. Дано да идваме и да откриваме повече такива площадки, за да може децата да се развиват, да градят ценностна система“, каза още футболистът на Лудогорец.

"Няма как да станеш добър футболист, ако няма създадени условия. Но трябва да имаш характер и постоянство, както и да имаш хора, които да те подкрепят. Без бази и условия, колкото и да има характер едно дете, ако не са му предоставени някакви минимални условия да тренира в днешно време - много трудно може да се изгради, но на първо време задължително трябва да има и характер, и желание" обобщи Недялков.

Учениците от Средно училище „Сава Доброплодни“ в Шумен успяха да се запознаят и снимат не само с двамата футболисти на Лудогорец, но и с талисмана на отбора от Разград – орлицата Фортуна, придружавана от човека, който се грижи за нея. / БТА

подкрепя българския спорт