Звездата на Лудогорец – Бърнард Текпетей, е трансферна цел на нидерландския гранд Фейенорд, твърдят медиите в родината на футболиста Гана. Крилото направи много силна година с екипа на „орлите“ и беше много близо до това да попадне в състава на родината си за предстоящото Световно първенство в Катар.

Информациите в Гана сочат, че Фейенорд се е допитал с бившия си играч Елвис Ману за качествата на Текпетей. В момента Ману играе за Ботев Пловдив, но бе и съотборник на Бърнард на „Хювефарма Арена“.

Настоящият лидер в местната Ередивизи имаше интерес към Текпетей още през лятото, но тогава до трансфер не се стигна. Сега обаче може такъв да се случи през зимата, като нидерландците са готови да извадят 3 милиона евро за правата на Текпетей, който има още две години от договора си с разградчани.

25-годишният Текпетей е изиграл 15 шампионатни двубоя през този сезон, в които е реализирал 8 гола. Той игра и в сблъсъка за Суперкупата срещу Левски, спечелен след изпълнение на дузпи. В евротурнирите бе ползван Анте Шимунджа в общо 13 двубоя - 5 в Шампионската лига и 8 в Лига Европа. Той реализира при домакинската загуба с 1:2 срещу Динамо Загреб в ШЛ.

Текпетей обаче не е единственият играч, към когото има интерес от Нидерландия. Вратарят Серджио Падт е следен от АЗ Алкмаар. През лятото „орлите“ отхказаха да го продадат, но се твърди, че през зимата от АЗ са готови да дадат доста повече пари за правата на стража.