Треньорът на Лудогорец Павел Върба говори пред denikn.cz за спечелената с разградчани титла. Той разказа и за живота по време на пандемията в България.

„Дойдох в клуб, който има огромни амбиции и вече девета година поред печели титлата. Но от друга страна в България има отбори като Левски, ЦСКА, Славия и Локомотив Пловдив, които също имат своите качества. За нас беше много важно да ги изпреварим и е добре, че продължаваме с това“, каза Върба.

„Досега имахме само малко парти в съблекалнята, след като спечелихме титлата, така че чакаме да ни връчат купата и медалите. Но тогава няма да има много време за тържества, защото лятната ни почивка ще бъде много кратка. Десет дни след края на сезона ще започне новият с мач за Суперкупата на България. Сега всичко е по-сложно“, добави още той.

„Паузата ни беше през март и април и сега всичко ще тръгне директно след края на сезона. Карантината беше проблем за мен, а също и факта, че в първата част не ни разрешаваха да тренираме. След това започнахме занимания на малки групи и само преди рестартирането на първенството можеше да тренираме с целия отбор. Това наруши плановете ни, но няма от какво да се оплача. Липсата на игра след два месеца се отрази на футболистите, но всички бяха поставени при равни условия“, заяви Върба.