Треньорът на Лудогорец Павел Върба говори след успеха над Динамо Брест с 2:0 в Минск.

Антон Узунов
53 снимки

„Такива мачове са много трудни. Двата отбора играха много внимателно. През второто полувреме бяхме по-активни и отбелязахме два гола. Извадихме късмет при две ситуации, но си заслужихме успеха. Много е важно, че ще играем в групите на Лига Европа и се надявам да има фенове по трибуните за предстоящите мачове“, заяви Върба.

„Винаги съм спокоен два дни преди мача, но ако мача е труден по време на него не съм. Домакините имаха положение за гол, което Пламен спаси. Имахме ситуации, които можеше да изиграем по-добре и да отбележим. От това можеше да се възползва съперника, но отново Пламен се намеси решително. След това вкарахме попаденията и доиграхме добре мача. Много е важно да имаме такива футболисти на пейката, които да решават мачове. Много ми е трудно по някой път да решавам кой да играе, защото имам богат избор“, добави още той.

„Не е само мой успеха, а на отбора и клуба. Ако бяхме играли срещу друг противник нещата можеше да седят по друг начин. Мисля, че това е подарък за Лудогорец, който вече десет години съществува по великолепен начин. Знаете, че станаха много промени при нас. Много играчи си тръгнаха, но и много дойдоха. Това, че влязохме в групите на Лига Европа ще са доволни футболистите, защото ще получат възможност да играят в Европа и първенството. Това е голям плюс за българския футбол. Надявам се да спечелим много точки в групите. Когато дойдох получих възможност да играем срещу Интер и се надявам да излезем от групите и на пролет да играем пак срещу такъв отбор. Имаме шотландец в нашия отбор, а аз не съм бил там. Моето желание е един шотландски отбор да се изправи срещу нас. Трябва да побеждаваме всички“, заяви Върба.