Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира загубата на разградчани с 2:4 от Динамо Загреб в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. След поражението разградчани се простиха с целта си за влизане в груповата фаза и сега им предстоят двубои с литовския Жалгирис в плейофите в Лига Европа.

„Ако изтъкнем само една причина за отпадането от Динамо, би било грешка. Искам да кажа, че съм горд с нашите момчета. Виждам характера, който изграждаме и отива на Лудогорец. Мисля, че този урок и шамар, който получихме в Загреб, ще направи тима още по-силен”, заяви Петричев пред БНТ1.

Той взе отношение и по темата за бъдещето на Анте Шимунджа начело на разградчани. Шефът на орлите сподели и какво в момента се обсъжда в клуба.

„Тепърва ще си направим нашия анализ за проблемите и как да ги решим. Но това не минава през треньорска смяна. Искам да бъда абсолютно ясен и категоричен пред всички, защото започнах да чета вече коментари по тази тема. В момента няма такова нещо в Лудогорец, а напротив, стартираме обсъждане програмата до края на август. Правим го, защото тя е много сложна и има доста условности. Работим в оперативен порядък с треньора и неговия щаб", добави още той.