Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев официално обяви назначението на Козмин Моци за техническия директор на разградчани. Той е убеден, че румънецът ще помогне на шампионите да преминат безболезнено през трудния период, в който се намира клуба. Той говори и за развитието на Академията.

„Бих искал да обяви една изключително приятна новина за нашия клуб. От една страна приятна, но от друга – неприятна, защото една епоха в Лудогорец приключва. Знаете, че Козмин Моци прекрати футболната си кариера. Добре знаете този футболист колко значи за нас – наред с Марселиньо, Светослав Дяков. Това са момчета, които вече не играят за Лудогорец, но по един или друг начин ние се опитваме да продължим съвместният си път с тях. Моци първи обяви, че прекратява своята кариера. Тези момчета, които знаят какво е ДНК-то на Лудогорец трябва да продължат да работят с нас“, заяви Петричев.

„Моци вече официално е технически директор на клуба. Той ще бъде дясната ръка на Георги Караманджуков, който ръководи целият спортно-технически процес в Лудогорец – първият и вторият отбор, както и ДЮШ. Тежка отговорност на гърба на Георги Караманджуков. Съвсем нормално е да дойде моментът, в който ще дойде човек да му помага. Моци е плътно до отбора. Ще помага на треньора и на мен. Ще разчитаме на неговия опит. Знаете, че Лудогорец се намира в труден период, в който се случва подмяна на поколения. Съвсем нормално е да имаме колебания. Всички разчитаме на Козмин, който ще помогне да преминем през това безболезнено“, добави още той.

„Лудогорец има амбиции дори и на ниво ветерани (смее се). Козмин Моци ще бъде едно добро попълнение. Освен успехите на отбора като резултати, за нас е изключително важно играта да се нрави на нашите привърженици. Имам основания да смятам, че през последната година те не са доволни, за което не се чувстваме комфортно. Затова трябва много да работим, защото Лудогорец винаги е бил символ на атрактивна игра и на офанзивен футбол. Това е аспектът, който очакваме ние“, каза изпълнителният директор на разградчани.

„Чисто организационно клубът продължава да се развива. Новината сега е, че от есента ще има нов терен с отопление за тренировка. Това бе проблем за нас. Благодаря на нашите собственици, че откликнаха на молбата и следващата зима отборът ще тренира на терен с отопление. Лека-полека се стремим да надграждаме базата, с която разполагаме. За момента мисля, че Лудогорец разполага с фантастични условия, не само за първия отбор, но и за Академията. Погледът към нея вече е сериозно насочен. Георги Караманджуков и аз държим ежедновно връзка с Академията и следим развитието ѝ. Не е лк процес. Много хора очакваха, че с едно щракване на пръстите нещата ще се получат. Оказа си, че има нужда от технологично време. Щастлив съм, че лека-полека нещата започнаха да се наместват. Оптимисти сме в тази посока. Запомнете името Иван Йорданов“, заяви Петричев.