Футболистите на Лудогорец взеха най-големите си премии за титла, откакто грабнаха първото си злато през 2011 г., пише "Мач Телеграф".
 
Причината се крие в това, че шампионските бонуси се определят въз основа на разликата пред втория, а тя е рекордна не само за Лудогорец, а и за целия български футбол – 21 точки пред ЦСКА. 
 
Въпросната премия ще бъде разделена от всички участвали футболисти, както и от треньорите и служителите. Логично игралите най-много ще получат най-сериозен бонус, а игралите най-малко – най-скромен.
 
През изминалия сезон с най-много мачове за Лудогорец в елита е Доминик Янков – 28. Тройката допълват Клод Гонсалвеш с 27, както и Кирил Десподов и Пиерос Сотириу с по 25. С най-малко са Симон Слуга и Игор Тиаго, които са с по 2, а един има юношата Тихомир Димитров.
 
За Лудогорец през сезона играха още Стефан Баджи (16 мача), Мавис Чибота (16), Елвис Ману (14), Кристиян Кахлина (10), Ихинио Марин (10), Жозуе Са (10) и Дорин Ротариу (6). Предполага се, че те нямат да получат премии, макар и някои от тях, като Са, Ротариу и Ихинио, още да имат действащи договори с Лудогорец. Те играха в други отбори под наем през пролетта.
 
Лудогорец спечели и петте си мача в плейофите, с което увеличи преднината си пред ЦСКА на 21 точки. Това също е рекордно постижение.