Централният защитник на Лудогорец Козмин Моци ще кандидатства за българско гражданство. Румънецът със сигурност ще приключи кариерата си при „орлите“, след като наскоро подписа нов договор с клуба и е взел решение да кандидатства за българско гражданство.

Козмин Моци пристигна в Разград през 2012 година и смята да продължи работата си в клуба и след приключване на кариерата си. Защитникът спечели седем титли и два пъти участва в групите на Шампионската лига с тима. При подписването на новия контракт, Моци си постави цел да спечели десет пъти шампионата в България. До момента румънецът изигра 275 мача и отбеляза 34 гола във всички турнири.

„От това, което говорих с него, трябва вече да получи гражданството си. Козмин натрупа вече години, но хората от Лудогорец не го пускат. Моци е човек на клуба. Той и капитанът Светослав Дяков са най-възрастните и най-вероятно ще ги видим с костюми след време“, заяви Богдан Патрашку, който помагаше с трансферите през миналото лято на Левски.

Румънецът ръководеше скаутско звено на „Герена“.

България и Румъния може да се изправят един срещу друг в решителен бараж за Европейското първенство, което бе отложено за догодина. „Лъвовете“ трябва да победят Унгария, докато Северната ни съседка има трудната задача да преодолее Исландия.

„Всички искаме да се срещнем на финала в София на „Васил Левски““, добави Патрашку.