Бившият румънски национал Чиприан Марика написа гневен пост във Facebook, в който изказа недоумението си от факта, че в страната не се допускат зрители на футболните мачове.

Забраната за фенове по трибуните е в сила от началото на пандемията, но в същото време църкви, кина и ресторанти са отворени. Към своят пост Марика е прикачил и видео, в което се вижда само част от възхитителната атмосфера по време на дербито от шестия кръг на efbet Лига между ЦСКА и Лудогорец. Румънецът не пропусна да даде България като пример в това отношение. 

"Стадионите са затворени вече 196 дни. Защо едно 5-годишно дете може да ходи на детска градина, но не може да отиде с баща си на футболен мач? Защо смятате феновете на спорта за по-ниска категория хора? В последните 30 години, няма политик, който да не се е обявил за привърженик на спорта, но само когато има победи. Докъде ще стигнем с тези мерки?", са само част от въпросите, зададени от бившия нападател.

34-годишният Марика прекрати кариерата си през 2016 година. Той е бивш футболист на Динамо Букурещ, Шахтьор Донецк, Щутгарт, Шалке 04, Хетафе, Коняспор и ФКСБ. За националния отбор на северните ни съседи има 71 мача и 25 гола.