Ботев Враца и Лудогорец излизат един срещу друг в среща от 10-ия кръг на efbet Лига. Мачът е с начален час 21:15 и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg може да проследите всичко най-интерсно от него. Двубоят ще се играе на "Хювефарма Арена" в Разград, въпреки че "орлите" са гости, а причината за това са ремонтните дейности на тревното покритие на стадиона във Враца. Главен съдия на сблъсъка е Драгомир Драганов, а ВАР арбитър - Георги Кабаков.
 
В днешния мач дебют начело на Лудогорец ще направи Игор Йовичевич, който пое отбора след загубата от Славия Прага с 0:2 в Лига Европа. Хърватският специалист има добра визитка и в Разград се надяват, че под негово ръководство тимът ще вдигне нивото си. "Орлите" все още нямат загуба от началото на родния шампионат и са лидери в класирането, макар и с равен брой точки с Левски. Шампионите спечелиха директния двубой със "сините", а имат и мач по-малко. До момента Лудогорец не успя да спечели само един мач - завърши 0:0 у дома с Черно море. Освен това е допуснал само един гол в efbet Лига през настоящата кампания - при победата с 5:1 над Арда още на 3-ти август. 
 
Ботев Враца е в дъното на класирането - заема 14-ото място и дори точка срещу шампионите ще е голям успех за тима. След завръщането на треньора Христо Янев отборът все още не поднава вкуса на победата.  
 
Ботев Враца е без наказания си титулярен вратар Федерико Бариос, който бе изгонен при загубата от Крумовград (0:3) в предния кръг. Отборът обаче направи сериозен трансфер в часовете преди двубоя - подписа с 30-годишния страж Сатурнин Алагбе, който има мачове и в Лига 1. Врачани са с най-слабата защита в първенството до момента, след като допуснаха 18 гола в досегашните си 9 срещи. 

подкрепя българския спорт