Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа не остана много доволен след равенството 1:1 с полския Заглембе Любин във втората проверка на „орлите“ по време на подготвителния им лагер в турския курорт Белек.

Още в първата минута полският тим откри резултата, но разградчани изравниха малко преди почивката. Шимунджа коментира и тежката контузия на Рик Джонатан, която ще го извади от терените до края на сезона.

„От това, което показахме през първото полувреме, не съм доволен, особено как започна този мач. Много слабо представяне за нашия отбор. Имахме известни проблеми в организацията на играта. След това с извършените промени нещата се подобриха. И през второто полувреме изглеждахме по съвсем друг начин“, започна Шимунджа.

Официален сайт на Лудогорец - www.ludogorets.com/bg/
23 снимки

Попитан как ще се отрази отсъствието на Рик Джонатан, който ще претърпи операция на коляното заради скъсани кръстни връзки, той каза:

„Рик е играч, от който се нуждаем. Той може да прави разликата на терена. Да, вероятно ще трябва да вземем нов играч на поста на крилото, защото ни остават само 2-3 опции на тази позиция. А ще се борим на три фронта и не можем да сме спокойни с толкова малко хора“.

„По въпроса какво ще се случва с Каули Оливейра, този въпрос не е към мене, а към мениджмънта на клуба. По-точно може да отговори Георги Караманджуков“, отвърна словенският специалист по темата защо Каули не е бил на терена днес.

Георги Терзиев днес беше използван на поста десен бранител, което не е неговото място. И Шимунджа беше попитан дали Терзиев ще бъде използван на фланга.

„Георги Терзиев може да запълни при нужда празнина в тази зона. Той вече е играл известен брой пъти на тази позиция, но тя не е неговата основна. Мястото му е в центъра на отбраната, там играе той. Но ако се наложи, той ще се справи и аз не се притеснявам“, завърши Шимунджа.