Наставникът на Лудогорец Анти Шимунджа остана доволен от видяното в контролата срещу австрийския Линц, която шампионите спечелиха с 1:0. Специалистът обаче призна, че клубът търси нови играчи на някои позиции.

„Доволен съм как подходихме към мача. Изминаха две много трудни седмици. Днес очевидно краката ни бяха много тежки, въпреки това тичахме добре. Искаме точно такъв тип опоненти, защото в Европа физическият аспект е много сериозен. Внимателно подбрахме съперниците за този лагер. Имахме млади играчи в състава, национали. Окей сме след този експеримент.

Точно затова ви казах, че опитваме да играем точно срещу такива съперници. Имахме някои технически грешки, но с движението се справихме. Доволен съм от тичането на играчите. Бяха много тежки две седмици. Младите трябва да вдигнат нивото, ако те искат да разчитаме на тях. С всяко включване в тренировка или мач, те научават нещо ново. Определено има и върху какво да работят”, сподели той.

Антон Узунов
25 снимки

Относно играчите, които се включиха по-късно в подготовката заради ангажиментите си със своите национални тимове, Шимунджа сподели, че се надява те да играят още в следващата проверка на тима.

„Кондиционно те са в много добро състояние. Нормално е след мачовете да има 3-4 дни почивка. В началото те ще работят по специална програма, но се надявам да ги видим в игра още в сряда.  

Търсим играчи на определени позиции, за да засилим конкуренцията. Няма да купим някой само, за да направим трансфер Търсим играчи за 2-3 позиции.

Аз съм убеден, че ние ще намерим някои нови играчи.

Търсим опорен халф и централен защитник, защото нямаме много опции там, а другите са млади. Знаем колко деликатна е тази зона и този период за Лудогорец. Трябват ни 22 играчи, за да можем да правим ротации”, завърши Анте Шимунджа.